Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt spännande, IBF!

Annons

Han hoppades att Falun skulle vara vakna och ta tag i matchen från början. Men han hoppades förgäves - igen.

- Det var först när vi gick ner på två femmor efter 15 minuter som det hände något, säger nye assisterande coachen Lennart Mehtälä.

Karlstad ställde upp en köttmur och satsade på kontringar. IBF Falun saknade både den fart och fantasi som krävs för att luckra upp ett så tätt försvar.

- Vi har varit på samma match, säger Kimmy Dalbjer.

- Karlstad gjorde en taktiskt mycket bra match, och deras målvakt var bra. Riktigt bra. Men vi måste samtidigt minimera våra misstag om vi ska gå långt i år. Att Karlstad var med i matchen så länge handlar inte om att de tog bollen från oss. Vi gav bort bollen för lätt.

Nåväl, andra perioden var i alla fall riktigt bra, liksom matchens sista sex-sju minuter. Och även om Karlstad var med i matchen, tills dess fem minuter återstod, kändes det aldrig oroligt.

- Vi visar trots allt en härlig moral, inställning och vilja. Det är viktigt att vinna sådana här skitmatcher också, för det här var en riktig skitmatch från vår sida, säger Dalbjer.

Den dåliga starten trodde han berodde på att fokus redan fanns på den betydligt tuffare matchen mot Endre i Visby i morgon.

- Det kan vara så, annars vet jag inte vad det handlar om.

Men det håller inte tvåmålsskytten Sara Kristoffersson med om.

- Det tror jag verkligen inte. Vi hade pratat om hur viktigt det var att ha fokus på den här matchen, och det var absolut ingen underskattning. Det är svårt att säga vad det beror på, men jag tror att vi vill f-ö-r mycket. Vi vet att vi kan och bevisar det också mot slutet, säger hon.

Också värt att notera från matchen var tränarnas markering att bänka Jenny Magnusson från start.

- Det handlar om att väcka lite tankar i laget. Alla ska veta att ingen har en självklar plats i det här laget. Det gäller att ta ansvar och det gör verkligen Jenny. Hon kommer från bänken och gör sedan inte ett misstag, säger Kimmy Dalbjer.

Han och Lennart Mehtälä var också nöjda med Anna Renström, Helga Karlsson för hennes enorma jobb i det tysta, och Camilla Granelid.


FALUN-KARLSTAD

6-2 (2-1, 1-0, 3-1)

Första perioden: 0-1 (6.01) Karin Hallberg (Camilla Nilsson), 1-1 (8.39) Anna Renström (Malin Bäckrud), 2-1 (19.39) Sara Kristoffersson (Camilla Granelid).

Andra perioden: 3-1 (6.56) Sara Kristoffersson (Sofie Andersson).

Tredje perioden: 3-2 (1.05) Karin Hallberg (Ingvild Översveen), 4-2 (15.17) Anna Renström (Jenny Magnusson), 5-2 (17.41) Karin Hjelm, 6-2 (19.37) Cecilia Hast (Sara Kristoffersson).

Skott: 33-23 (10-6, 14-9, 9-8).

Utvisningar, Falun: Sara Kristoffersson 2, Emma Lundmark 2. Karlstad: -.

Domare: Jörgen Andersson, Henrik Ouchterlony.

Publik: 204.

IBF Falun i Falu-Kuriren Arena: Katja Hinders (Marie Sneen) - Anna Renström, Emma Lundmark, Sara Kristoffersson, Camilla Granelid, Gabriella Ludvigsson - Karin Hjelm, Sofie Andersson, Malin Bäckrud, Helga Karlsson, Maria Lennartsson - Kristin Fors, Cecilia Hast, Johanna Dahlin - Jenny Magnusson, Jenny Lundqvist.

***
Anna Renström

**
Jenny Magnusson

*
Sara Kristoffersson

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons