Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omdaningen av ishallen har börjat

Annons

ISHOCKEY/MORA
På måndagen påbörjades rivningen av Mora ishalls innanmäte. Läktaren på södra långsidan rivs för att ge plats för en nykonstruktion i betong.
Ett hektiskt ombyggnadsarbete under fyra månader väntar och byggnadskunnige Arne Koij tror knappast 10 miljoner kronor räcker för att ge hallen elitseriestatus.

- Jag gör den beräkningen utifrån förutsättningen att arbete betalas efter dagspris. Nu tror även jag, liksom Gunnar Englund, att många entreprenörer gärna hjälper till vid ett sådant här tillfälle, säger Arne Koij som på måndagen anlände till Mora IK med de senaste och gällande ritningarna på ishallsprojektet.
Här framgår att entrésidan ska byggas ut med en tillbyggnad på drygt 500 kvadratmeter. Publiken kommer in i hallen tre meter över golvet, ungefär mitt på läktaren. Det blir en mittgång på läktaren där publiken kan promenera runt i princip hela hallen.
1 500 sittplatser på vardera långsidan plus entrésidan ska det bli, totalt 3000 sittplatser. Ståplatssektionen finns på kortsidan mot Hemus där det också sker en smärre utbyggnad av hallen.
Genom utbyggnaden på entrésidan flyttas restaurangen med flera utrymmen för att ge plats för läktaren. Nya restaurangen får en yta på drygt 200 kvadratmeter enligt ritningen.
Så är allt skissat och Arne Koij, en gång byggledare när omklädningsdelen uppfördes vid hallen, tror att det kommer att krävas att arbetena måste rulla på både under helger och under industrisemestern för att allt ska vara klappat och klart i augusti.
Hur det hela ska finansieras diskuterades vid ett byggmöte i ishallen under måndagen där bland andra Berndt Martinsson, ordförande i kommunens tekniknämnd deltog.
Inga beslut togs, men ett av förslagen som var uppe bygger på att Mora IK tar över ishallen och att kommunen går i borgen för det lån som klubben behöver för att stöpa om hallen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons