Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksfågeln: Det är tufft men jag ska tillbaka igen

Annons

Det var ingen våldsam aktion som orsakade skadan.

- Det är den gamla skadan som höll mig borta från spel hela förra säsongen som slagits upp igen. Det har känts bra ända tills jag slog upp den igen. Jag skulle bara ta emot en passning då det small till.

-Läkarna säger att det bara blir sämre om jag fortsätter utan att operera mig, säger Magnus Tongring besviket.

Nu går han hemma och väntar. Vill det sig illa tvingas han till operation i Falun. Där är vänte-tiden tre till fyra månader.

Vill det sig väl kan han utnyttja en så kallad valfrihetsremiss och bli opererad på annan ort i landet och på så sätt förkorta väntetiden.

Hur som helst är han med största sannolikhet borta resten av säsongen.

- Det är skittråkigt, men jag har bestämt mig för att lyssna på läkarna och inte ta upp spelet igen förrän jag är helt frisk och har byggt upp mig från "scratch" igen, säger Magnus Tongring.

Det är inte första gången som axeln är skadad - det är tredje axelskadan i karriären för Tong-ring. Lägg därtill huvudskadan som han ådrog sig för snart två år sedan så förstår ni.

- Det är riktigt drygt. Jag har inte kunnat skjuta eller spela ordentligt anfallsspel på två år nu. Det är ändå det handboll till stora delar går ut på. Men jag har lärt mig att uppskatta att spela i försvaret, och ändå känna mig delaktig, säger Magnus.

Har du aldrig tappat sugen helt och hållet?

- Jo... Ibland har jag varit väldigt nere. Men det finns inget jag kan göra åt saken. Det får ta sin tid, men jag ska bygga upp kroppen igen och komma tillbaka, avslutar Magnus Tongring.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons