Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson störtade i Val d&#39Isere

Annons

Det var i slutet av störloppet som olyckan var framme. Hans fastande med handen i en port. Fartfamtomen från Mora snurrade runt och kraschade med ansiktet med full kraft mot den isiga pisten.

Hans Olsson slogs medvetslös. Med hjärnskakning och uppskrapat ansikte tog färden stopp i ett skyddsnät.

-Det är som brännskador i ansiktet, säger han från sjukhuset i franska Moutiers. Olsson transporterades efter kraschen med helikopter till sjukhuset.

-Jag har fått berättat för mig vad som hänt och nu har svaga minnen kommit upp. Från det att jag slog i porten och tills jag var i helikoptern är det svart. Det känns otäckt. När jag kom till medvetande och kände att jag kunde röra på foten förstod jag att det inte var den värsta smällen, säger Hans.

Hans Olsson säger att han hoppas få åka hem till Sverige redan i dag.

-Jag har sagt till läkarna att jag mår bra, hoppas att de tror mig så jag får åka hem, säger Hans.

Om knappt två veckor drar alpina VM i gång i Åre.

Trots den våldsamma kraschen i lördags hoppas Hans Olsson att kunna komma till start.

-Jag är väl inte så snygg, men det är ju inte utseendet som räknas. Klart jag tror på att kunna vara med i VM.

-Jag kommer att göra mitt yttersta för att kunna stå på startlinjen. Men om kroppen tillåter det återstår att se, menar han.

Kraschen i lördags är inte den enda smäll som Hans Olsson råkat ut för i vinter.

När världscuptävlingarna i Wengen kördes blev första träningsåket inställt. Då hyrde Hans och några kompisar kälkar för att roa sig i stället.

Men kälkfärden slutade med att Hans fick sy 16 stygn i ryggen. Det hindra dock inte honom från att köra störlopp dagen efter.

-Ja, kälkfärden gick åt pipan, men jag kunde i alla fall köra störtlopp dagen efter. Men jag kan kontsatera att kroppen inte är direkt pigg just nu. Från axlarna och uppåt är det riktigt dåligt, säger Hans som i alla fall kunde glädja sig åt att brorsan Jon vann en slopstyletävlingen US freeskiing open i amerikanska Vail.

-Det var skoj att han fick till det, avslutar Hans.

I går kom också beskedet att superkombinationen i Val d'Isere ställdes in på grund av dåligt väder. Så några världscuppoäng gick inte Hans Olsson miste om trots kraschen.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons