Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olles derbyhopp ROMME

Annons

Smashing Victory lyser klass och sonen till Smasher går en intressant tid till mötes. Helt klart en het derbykandidat första helgen i september på Jägersro.

Olle kunde köra fram och ta över ledningen från Agaton Crown efter ett halvvarv. Första 500 avverkades efter 1.11 och Smashing Victory kunde sedan lugna ner tempot och varvade på 1.17. Ut på sista långsidan attackerade årsdebuterande Naglo/Örjan Kihlström och farten trissades upp. Sista 700 klockades till 1.11 och sista varvet efter 1.13.

Naglo gjorde sitt där ute, men var chanslös att utmana om segern.

- Jag har alltid haft höga tankar om Smashing Victory. Han är stark och rejäl och det här var jätteroligt, berömde Olle från vinnarcirkeln och publiken var med på noterna och hyllade påpassligt det populära segerekipaget.

Femte raka segern var värd

150 000 kronor och bankkontot lär späs på betydligt innan 4-årssäsongen är över.

Ytterligare en stjärnhäst som lyste var norska USA-importen Norvelous Hanover. I topploppet "Bernth Martinssons lopp", för dagen utskrivet till banans avgående sportchefs ära, visade Olav Mikkelborgs träning att han är en intressant Elitloppskandidat.

Segertiden klockades till flotta 12,5 och då såg det ut att finnas krafter kvar i fjärde raka segern.

- Det här är en fin häst som jag har stora förväntningar på, berömde segerkusken Mikkelborg.

Med all rätt.

Cindy Bob spetsrusade i vanlig ordning och första varvet öppnades efter 1.11! In på upploppet tröt krafterna och Norvelous Hanover, som skuggat en bit bakom, käkade enkelt upp Örebrohästen.

Norvelous Hanover har besegrat Norgeeliten och det här var ingen bluff. Sonen till S.J.´s Photo har fått en inbjudan till Olympiatravets final nästa helg på Åby, men tränaren är tveksam till den matchningen.

- Vi får se. Möjligen kommer det loppet för tätt inpå Romme-

starten, berättade Olav.

Mer läsning

Annons