Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola är "Mr Korsnäs"

Annons

Spelare kommer och går i Korsnäs. Men längst bak i laget, på den viktiga målvaktspositionen, ser det inte ut att bli någon förändring.

Redan våren 1991 fick Ola Sundén prova på i a-laget och drygt ett år senare tog han över målvaktsposten - för gott.

- Ordinarie målvakten Johan Sköldqvist blev skadad så jag fick hoppa in. Efter det har jag varit ordinarie, berättar Ola.

Nu när Kjell Wiksten och Lars Sundgren lämnat a-laget inför den här säsongen är Ola också "Mr Korsnäs" bland dagens spelare, med sina tolv år i a-laget.

Ola växte upp på Hosjöstrand, så när det var dags att börja med klubbfotboll som sjuåring var valet givet.

Korsnäs blev hans klubb och har så varit sedan dess.

- Men när jag började spelade jag ute. Sedan, när vi gick över till elvamannafotboll, saknades det en målvakt. Flera stycken provade att stå, men det gick bäst för mig. Dessutom var det skönt att stå i mål och slippa springa så mycket, säger Ola och skrattar.

Genom åren har en del klubbar visat intresse för Ola, men någon flytt från Korsnäs har aldrig varit riktigt aktuell.

- Slätta hörde av sig när de gick upp i tvåan, sedan hörde jag rykten om att Brage ville se mig i en testmatch, men det var som sagt bara rykten.

- Jag har väl själv varit lite feg att testa något nytt. Dessutom har jag jobbat tvåskift i många år, vilket gör att jag varannan vecka bara kommer ifrån en kväll.

Efter att han passerat 30 tar han ett år i taget, men att lägga målvaktshandskarna på hyllan för gott känns svårt.

- Ibland har jag tänkt lägga av, men det är svårt. Jag skulle sakna fotbollen mycket och framför allt det på sidan. Allt snack i omklädningsrummet och så.

Ola har spelat i trean och fyran med Korsnäs och i år är Korsnäs tillbaka i division 3 igen efter två säsonger i division 4.

Hur bra blir Korsnäs i år?

- Eftersom vi är nykomlingar måste den första målsättningen vara att hänga kvar. Klarar vi den kan vi kanske höja målsättningen.

För att Korsnäs ska klara sig kvar i trean krävs att Ola Sundén storspelar mellan stolparna.

"Mr Korsnäs" är onekligen en nyckelspelare.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons