Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ojämnt i Masarna

Annons

Men Masarnas tränare Mats Olsson höll masken efter förlusten och inför semfinalen mot Kaparna:

- Jag är inte orolig. Får vi bara lite tid på oss inför semifinalen ska det inte vara några problem.

De enda Masar som det det riktigt gick att lita på denna gång var Tony Rickardsson och Leigh Adams.

Leigh hade konserverat storformen från GP-segern i lördags. Han tog full pott. Detsamma kan man säga om Tony Rickardsson, trots att han "bara" tog tolv poäng. Men det förklaras av att han fick ett kedjebrott i ledning i ett heat. Där blev ett 3-3-heat förvandlat till 1-5.

De båda visade klassen i det sista heatet där de tog en mycket säker femetta. Men det påverkade inte utgången då Indianerna var klara segrare efter en femetta i det näst sista heatet.

Masarna hade ytterligare ett missöde där en femetta byttes till 3-3 efter att Niklas Aspgren fått stopp. Annars hade han tagit en dubbelseger tillsammans med Leigh.

Förutom Masarnas två toppförare tillhörde också de båda reserverna Niklas Aspgren och Patrik Dybeck till glädjeämnena.

De tog tio poäg tillsammans trots Niklas stopp.

- Det är bara att gratulera dem och jag tycker att vi fått igång våra reserver. Det bådar gott inför slutspelet.

Men i övrigt finns bara frågetecken.

- Jag tyckte inte att det var hundraprocentig tändning, vilket jag hade hoppas på, konstaterade Mats.

Tony Kasper, elitseriens verklige veteran, han fyller 40 år i december, tog bara en pinne och den fick han till skänks när Tonys kedja gick av. Han var annars inte alls med i matchen.

- Nej, han hittade inte rätt i dag, trots att han körde på Leighs maskiner.

Till det finns det förklaringar. Till Kumla kom han med en fjolårsram och en motor han försökte ställa in på plats.

- Men vi ville inte kräva av honom att köra från Tjeckien med sina ordinarie grejor. Men de kommer han med till slutspelet och då har han också sina ordinarie mekaniker.

Det gör att Mats hoppas på en betydligt bättre insats från Kaspers sida mot Kaparna i semifinalen.

Antonio Lindbäck hittade inte rätt inställningar från start. Han fick dock bättre fart mot slutet men fick nöja sig med tre poäng denna gång.

- Antonio har finalen i junior-VM till helgen, så i hans fall har han kanske lite mycket att tänka på just nu. Så blir det inte inför slutspelet.

Niklas Klingberg stod inte att känna igen, trots att han körde på sin gamla hemmabana från i fjol. Han svarade bara för en heatseger efter att ha kammat noll i sitt första heat för kvällen. Till sitt andra drevade han om. Men sedan tog det slut för den svenske mästaren.

Nu väntar Kaparna från Göteborg i semifinalen.

- Men Kaparna skrämmer inte oss. Deras två förluster mot Rospiggarna i den sista omgången har säkert inte stärkt deras självförtroende, sade Mats.

Kaparna kan Masarna säkert klara av. Men då vill det till en ordentlig skärpning.

Och hur Masarna ska klara av att bjuda ordentligt motstånd i en eventuell final mot Rospiggarna känns just nu som en gåta.

matchfakta

INDIANERNA-MASARNA 50-46

Poängen, Indianerna: Henrik Gustafsson 11, Piotr Protasiewicz 11, Kaj Laukkanen 8, Robert Dados 8, Fredrik Lindgren 7, Lars Gunnestad 5, Niklas Fridell 0. Masarna: Leigh Adams 14, Tony Rickardsson 12, Niklas Klingberg 6, Patrik Dybeck 5, Niklas Aspgren 5, Antonio Lindbäck 3, Tony Kasper 1.

Publik: 3 014, säsongsbästa i Kumla.

Mer läsning

Annons