Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödesvecka väntar MIK

Annons

Bottenregionen har utvecklat sig till att bli ett riktigt getingbo. Tabellnian Frölunda har vaknat till liv och tagit fyra raka segrar. Göteborgarna har samma poäng (31) som Mora, men ett mål bättre.

Under kvalseriestrecket återfinns kvällens motståndare Djurgården med 28 poäng. DIF som har en mycket dålig svit bakom sig och förlusten (i sudden) mot Färjestad var lagets elfte raka match utan fullpoängare.

Sladdar i tabellen gör jumbon Malmö med sina 22 poäng, men skåningarna har börjat komma igång mot slutet och 3-3 borta mot Linköping imponerar.

- Visst har vi pratat om de här matcherna som kommer, men vi gör ingen stor sak av det. Det viktiga är att man orkar ladda om inför varje ny match och det är så jämnt att alla lag kan slå vilket annat lag som helst, menar Rindell.

Efter förlusten mot Färjestad i torsdags hade MIK-ledningen personliga samtal med samtliga spelare. Ett initiativ som föll väl ut, enligt Rindell.

- Det var ju 24 spelare som vi pratade med så det tog lite tid, men vi kände att det var viktigt att ha den här diskussionen.

- Vi pratar ju mycket till kollektivet, men nu fick vi höra vad spelarna tycker och känner en och en. Det är oerhört viktigt att kunna ge feedback, menar Harri.

Och tydligen gav det också resultat i lördags. Mora hade förlorat höstens två tidigare möten och senast uppe i Luleå blev det hela 5-9 i baken.

- Det var skönt att vi kunde vinna där uppe. Inte minst med tanke på att Luleå är ett mycket starkt hemmalag. Bortsett från matchen mot Linköping hade Luleå fem raka vinster hemma. Det är klart att en sådan seger ger positiva känslor.

Förhoppningsvis gav trepoängaren en stor dos med självförtroende till MIK-spelarna, vilket kan behövas inför det som komma skall.

- Visst blir det en stor utmaning, men som sagt vi gör ingen stor sak av att vi möter just Djurgården och Malmö.

- Det är ett så hektiskt program och det viktiga är att kväll efter kväll kunna gå ut och göra sitt bästa, likt en skådespelare. Sedan spelar det ingen roll om det är tio eller tusen personer som tittar på, säger Harri Rindell.
LULEÅ-MORA 4-5 (1-1, 2-2, 1-2)

Första perioden: 0-1 (3.01) Anders Nilsson (Miroslav Blatak, Pavel Brendl), 1-1 (11.02) Martin Chabada (Jaroslav Obsut, Fredrik Hynning).

Andra perioden: 1-2 (8.59) Teemu Elomo (Jarno Kultanen, Anders Bastiansen) spel fem mot fyra, 2-2 (17.35) Tomas Surovy (Anders Burström, Lubos Bartecko) spel fem mot fyra, 2-3 (18.43) Teemu Elomo (Håkan Bogg, Mikael Simons), 3-3 (19.23) Tomas Surovy (Roger Åkerström, Mikael Renberg).

Tredje perioden: 3-4 (0.35) Mikael Simons (Teemu Elomo), 3-5 (15.26) Pavel Brendl (Tero Määttä, Anders Bastiansen), 4-5 (18.42) Pavel Skrbek.

Skott: 46-18 (13-6, 16-6, 17-6).

Utvisningar, Luleå: Linus Omark 2+2, Lubos Bartecko 2+10, Jaroslav Obsut 2, Per Savilahti-Nagander 2, Pavel Skrbek 2,

Mora: Teemu Elomo 2, Pavel Brendl 2, Tero Määtä 2, Anders Bastiansen 2, Anders Nilsson 2+2, Miroslav Blatak 2, Jarno Kultanen 2, Daniel Wessner 2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 4025.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons