Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och Theander flyttar till Kalmar

Mats Theander, 26, lämnar Falu FK – trots ett år kvar på kontraktet.
– Plugget kommer i första hand, säger han inför flytten till Kalmar.

Annons

Säsongen 2011 blev tung för Mats Theander.

Skyttekungen i division 3 södra Norrland 2010 stannade på fyra mål i division 2 norra Svealand sedan en handledsskada hållit honom borta från hälften av matcherna.

I sista matchen mot Norrtälje hemma var det ändå måltjuven Theander som, på drygt två minuters stopptid, höll sig framme och gjorde målet som säkrade kvalspel.

Nu väljer han dock att prioritera bort fotbollen, precis som för två år sedan då han lämnade Brage för att resa Asien och Australien.

I går kom beskedet att han antagits till det tre år långa turism- och ekonomiprogrammet i Kalmar.

– Jag älskar ju att resa och hoppas få inblick i den branschen. Jag tror att samma sorts utbildning finns på Högskolan Dalarna också, men det är många som söker sig till Kalmar och det känns som om statusen är bättre därnere. Så jag valde det eftersom jag dessutom är trött på Borlänge, säger Mats Theander.

Var han kommer att spela fotboll vet han inte i dagsläget.

– Så långt har jag inte kommit än. Plugget kommer att komma i första hand, men visst kan jag spela i division 1 om det är så. Jag får prata med ledningen i Falu FK också, jag har trots allt kontrakt med klubben ett år till. Men de har varit förberedda på det här.

Tränare Tomas Johansson:

– Det här är något vi har räknat med och jobbat efter hela tiden. Vi hoppas få Omar Jagne kvar och jobbar hårt på det. Sedan söker vi ett komplement till honom.

Per Fyhr, som Falu FK jagade i fjol, är inte aktuell.

– Jag har ett år kvar på kontraktet och trivs i Kvarnsveden, säger han.

Mer läsning

Annons