Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

.och silver till Hinders

Annons

Idas paradgren under säsongen har varit slalom. I fredagens kombination, Super-G och slalom, var Ida snabbast av alla i just slalomdisciplinen. Och hade det inte varit för två förargliga missar i Super-G, hade silvermedaljen haft en ädlare valör.

- Jag gjorde inget bra åk i Super-G, där jag höll på att köra ur två gånger. Skönt då att det ändå blev bra till slut, kommenterade Ida.

Starten i Super-G sköts fram en timme på grund av snöfall under morgontimmarna. När sedan slalomdelen kördes var det svårbemästrade förhållanden.

- De saltade banan och då blev det för mjukt, menade Ida.

Förutsättningarna till trots var Ida snabbast och nära att köra in Veronica Smeds försprång på 46 hundradelar efter Super-G. Tyvärr fattades det totalt 24 hundradelar upp till Sundsvallsåkaren. Smeds och Hinders stod i särklass, då det ned till tredjeplatsens Sanna Kling, Mälaröarna, skilde 2,5 sekunder.

- Jag hade inga medaljförväntningar, men jag kände att jag ändå hade chansen.

- Jag är jättenöjd. Mest nöjd är jag över framstegen i slalom, då jag även gjort några bra resultat i Europacupen.

.paradgrenen slalom - som slutligen resulterade i en efterlängtad SM-medalj.

Näst bästa dalaåkare var Moras Klara Djupsjö med en femteplats (tillika en fjärdeplats i ÄJSM). Rättviksesset Therese Borssén låg sjua efter Super-G, bara för att sedan köra ur i specialgrenen slalom.

Mer läsning

Annons