Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- och nu avgår Palios

Annons

Mark Palios informerade fotbollsförbundets ordförande Geoff Thompson på söndagskvällen om sitt beslut att avgå.

"Jag är mycket ledsen, men känner att det här är nödvändigt", sade Palios i ett första uttalande.

Palios sade också till Thompson att han inte har gjort något fel, men att situationen blev ohållbar. Palios, som nu befinner sig utomlands, tillträdde jobbet som vd för FA förra sommaren.

Under söndagen har han satts under hård press sedan tidningen The News of the World avslöjat att FA erbjudit dem uppgifter och detaljer om Erikssons affär med Faria Alam i utbyte mot att tidningen höll tyst om Palios och hans affär med FA-sekreteraren.

Den engelska tabloiden News of the World publicerade på söndagen en utskrift där FA:s mediechef Colin Gibson erbjudit tidningen uppgifter som skulle rädda Palios, men fälla Eriksson för hans affär med Alam.

På söndagen var Eriksson på plats i Amsterdam för att se en träningsturnering, enligt Sky hade den svenske förbundskaptenen informerats om Palios avgång, men vägrat lämna en kommentar.

Även FA vägrade lämna någon kommentar på söndagskvällen, men sade att de kommer att ha ett möte på måndagen och först därefter kommer ett uttalande.

Palios avgång bör innebära att Erikssons möjlighet att behålla jobbet som Englands förbundskapten har förbättrats. På torsdag ska FA:s styrelse hålla ett extra möte på Soho Square där Erikssons öde ska avgöras.

Frågan är nu hur förbundet ska reda ut den nya situationen när deras vd har avgått och när mediechefen kan komma att ställa sin plats till förfogande.

(TT-Reuters-AFP)

Mer läsning

Annons