Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och mot Karlslund föll laget tungt

Annons

När BS lämnade tryggheten hemma på Kopparvallens konstgräs för Örnsro IP:s naturgräs var det vägvinnande spelet som bortblåst.

Det dröjde bara till andra minuten innan Karslund, efter att BS-backlinjen försökt spela sig ur en situation, hade en boll i stolpen.

- De jobbade intensivt och vi fick inte tiden vi hade mot Carlstad i och med att vi behövde fler tillslag, säger Björn Lindén.

Efter knappa halvtimmens spel kom också ledningsmålet.

- Det var en frispark som han (Fredrik Törnqvist) fick knoppa in. Onödigt, vi tappade bort honom, säger Lindén.

Karlslund skapade ytterligare några halvchanser när BS ställde till det för sig.

Något som fick tränare Lindén att beordra längre spel i andra halvlek.

Men här blottades en svaghet i Falu BS 2004.

Johan Eklund och Mats Theander förmådde inte hålla kvar bollen och den förre fick, efter en blek insats, kliva av i 70:e minuten.

Johan Adolfsson flyttades samtidigt upp från backlinjen och bildade tremannakedja tillsammans med Patrik Bergström och Theander.

Med fem minuter kvar anslöt också Per Hallberg till anfallslinjen.

- Men de hade en mittback som var riktigt bra, vann allt i luften och fick längd på nickarna så att vi inte kom åt andrabollarna, säger BS-tränaren.

Karlslund lät även yttermittfältarna falla lågt och tvingade Andreas Hedlund och Niklas Hellsten, också tidigt utbytt, till tidiga inlägg.

En annan svaghet: avslutningarna.

Mats Theander brände två chanser, en i vardera halvlek.

Bergström träffade, efter att ha gjort bort sin försvarare, inte bollen rent när BS fick den sista riktigt vassa kvitteringsmöjligheten med kvarten kvar.

- Men vi jobbade hårt för att få till en kvittering på slutet, det var bra inställning i andra halvlek, säger "Böna", och berömmer Hallberg, Daniel Killgren och Johan Engström speciellt.

- De tre vinner mycket boll högt upp på slutet. Vi trycker ner dem i banan, men sedan gäller det att man har turen, att bollen studsar rätt.

Falu BS får hoppas att den gör det mot Skiljebo om en dryg vecka i stället.

Då är laget i alla fall tillbaka till tryggheten på Kopparvallen...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons