Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och i dag träffar klubben kommunen

Annons

Forssa BK har cirka 2 500 medlemmar och är den största ungdomsklubben i Borlänge. En klubb som hamnat i kris och behöver kommunal hjälp för att över- leva.

Pengarna i kassan räcker för att klara de löpande utgifterna i en månad.

-För att kunna gå framåt måste vi titta på historien. Vi har en skyldighet mot medlemmarna att göra det här riktigt, säger vice ordförande Stefan Holmberg om den pågående interna utredningen som berör de senaste årens verksamhet.

Samtidigt bedömer styrelsen att det blir svårt att reda ut de ekonomiska turerna utan att få professionell hjälp utifrån.

-Det här är hur svårt som hest, konstaterar Yngve Fredriksson och sticker inte under stol med vad han anser om hur föreningen skötts:

-Vi har reagerat mycket kraftigt mot toppstyrningen. Det har inte varit någon demokrati.

Enligt Fredriksson har styrelsen inte haft någon insyn i vad som pågått i föreningen. En bild som Pia Friberg, ledamot i såväl den gamla som nya styrelsen, bekräftar. Så snart det är möjligt ska medlemmarna kallas till ett extra årsmöte. Då ska frågan om ansvarsfrihet diskuteras.

Idag träffar klubben kommunalrådet Peter Hultqvist. Forssa BK har begärt en kommunal borgen på 300 000 kronor, för att underlätta saneringen av ekonomin. Sakernas tillstånd är värre än vad Yngve Fredriksson kunde ana då han tackade ja till ordförandeposten.

De egna känslorna beskriver han så här:

-Besvikelse och ilska.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons