Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...och här har han guldvittring

Annons

Där slutade han trea i fyrtakts-klassen efter segrande Anders Eriksson, Tibro, och Niklas Gustafsson, Göta MS.

- Det är jag nöjd med även om jag var ganska långt efter tidsmässigt. Frånsett en rejäl vurpa på andra varvet så gick det bra.

Nilsson var drygt fem minuter efter segrande Eriksson.

Tredjeplatsen innebär att Nilsson behåller ledningen i sin klass inför de avslutande tre deltävlingarna.

Bästa placeringen av dalaförarna nådde FMCK Faluns Stefan Karlsson i juniorernas 250-klass. Han slutade tvåa efter suveränen Patrick Wicksell, SMK Uppsala.

För Stefans klubbkamrat i FMCK Falun, Daniel Eld, slutade den tredje deltävlingen med en femteplats i 125-kubiksklassen.

- Jag låg trea efter sex av de tio sträckorna. Tyvärr tog krafterna helt slut när jag körde fast och tvingades lyfta loss cykeln. Det kanske berodde på att jag har varit sjuk tidigare i veckan, funderade Daniel Eld.

SMK Hedemoras Benny Bosell, som tävlar i samma klass som Eld, tvingades bryta tävlingen. Klassen vanns i överlägsen stil av Torbjörn Bäck, Kullings MS.

Avestabon Pär Andersson, Fagersta-Norberg, fick nöja sig med 13:e plats i 250-klassen. I juniorernas 125-kubiksklass blev det en femteplats för SMK Dalas Tom Finne.

Tävlingen avgjordes över två snabba sträckor som båda kördes fem gånger. Underlaget i Pansartrofén bestod till stor del av jord och banan sträckte sig genom både kohagar och bokskog.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons