Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obuhov till Vodnik

Annons

När Falu BS på grund av dålig ekonomi tvingades göra sig av med sin ryske stjärnforward var spel i Ryssland det enda alternativet för Obuhov.

Efter att ha sonderat klubbmarknaden i Ryssland den senaste månaden återstår Vodnik, samma klubb som Obuhov blev rysk mästare med säsongen 2002-03, som enda alternativ.

Falu BS har tidigare pratat om en uthyrning av Obuhov, men nu kan även en försäljning vara aktuell.

- Från första april gäller Bosman-principen för övergångar mellan Sverige och Ryssland, vilket innebär att kontraktslösa spelare går gratis. I och med det är det ingen större skillnad på en uthyrning eller försäljning, förklarar Anders Ericson.

Hur mycket pengar kan ni få in på en försäljning/uthyrning av Obuhov. Det pratas om att hans marknadsvärde ligger runt 100 000 dollar?

- Det är många summor som florerar och det har jag ingen kommentar till. Men när vi förhandlar med Vodnik har vi som utgångspunkt att vi gör upp om världens bäste bandyforward, säger Ericson.

Efter att Obuhov och Tomas Jansson försvunnit är Falu BS i stort behov av forwards. Klubben jobbar med ett antal icke namngivna spelare och hoppas kunna presentera några nyförvärv inom kort.

Luckan efter Obuhov blir förstås omöjlig att fylla, men ordförande Anders Ericson tror inte att den ryske landslagsspelaren har gjort sin sista match i Falu BS.

- Vår förhoppning är att han återvänder till Falu BS och att det även i framtiden är Falun och Sverige som lockar, säger Ericson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons