Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obuhov avstängd från spel

Annons

- Tv-bilderna i söndags var så starka att vi ansåg det nödvändigt att utreda det här vidare, säger Tord Östman i Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté.

I går hade delar av tävlingskommittén ett möte, där det beslutades att Sergei Obuhov stängs av från bandyspel fram till den dag då dom faller i ärendet.

En utredningsgrupp bestående av Ove Lindh, ordförande, Tord Östman, Arne Eklöf och Stig Källström, jurist, kommer nu att granska fallet.

- Obuhov ska förstås få uttala sig och vi kommer att ta in all fakta som behövs för att kunna fatta ett riktigt beslut. Ambitionen är att vi ska komma till ett beslut på tisdag förmiddag, säger Östman.

Utredningsgruppen har ännu inte fått den video som Hammarby har som bevis för Obuhovs sparkar.

- Vi kommer, var och en, att granska den under fredagen och sedan skicka den till Obuhov, berättar Östman.

I onsdags gjorde Falu BS en motanmälan, som gällde Hammarbyspelarna Daniel Erikssons och Göran Rosendahls agerande innan Obuhov utdelade sina två sparkar.

- Vi tar ställning i dag hur vi gör med Rosendahl och Eriksson, säger Östman.

I fallet med Rosendahl och Eriksson gäller samma sak som med Obuhov: Falu BS video ska, om tävlingskommittén beslutar om utredning, ses av var och en i utredningsgruppen och sedan av de båda berörda spelarna.

I går kom också en anmälan från en privatperson, som hävdar att Göran Rosendahl vid minst två tillfällen smädat publiken med okvädesord under matchen i söndags.

- Men en åskådare kan inte anmäla. Det är det bara domare och de berörda klubbarnas ledning som kan göra.

- Allt styrs av riksidrottsnämndens regelverk, säger Tord Östman.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons