Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obuhov anmäld för sparkar

Annons

Tv-bilderna visade att Obuhov sparkade på en liggande Daniel Eriksson och när inte händelsen föranledde någon åtgärd i matchen beslutade sig Hammarbys ordförande Kenneth Kvist för att anmäla händelsen till Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté.

En anmälan som fått känslorna att svalla inom Falu BS.

- Vi försvarar inte de sparkar Obuhov delade ut, men det var inga sparkar i uppsåt att skada, säger BS sportchef Pontus Linderborn och fortsätter:

- Dessutom finns det en del andra grejer i den här matchsituationen som är intressanta. En del med nummer 2 (Daniel Eriksson reds, anm.) inblandad och dessutom en situation där Göran Rosendahl ger Ulf Jonsson en armbåge i ansiktet.

Tävlingskommittén är skyldiga att ta upp anmälan och kommer att behandla ärendet en första gång vid ett möte i kväll.

- Då beslutar vi om Obuhov ska stängas av under utredningen. Det slutgiltiga beslutet kommer i alla fall innan nästa omgång spelas på onsdag, säger Sven Karlsson, tävlingskommitténs ordförande.

Bilderna från Sportspegeln kan inte användas som direkt bevismaterial, men det finns andra vägar att gå för att bedöma Obuhovs skuld.

- Många har sett tv-bilderna och Obuhov erkände ju också sparkarna i tv-intervjun. Dessutom hade vi en matchobservatör på plats som vi kan använda som vittne, säger Karlsson.

Att sådana här anmälningar kommer in till tävlingskommittén är mycket ovanligt.

- Jag kan inte på rak arm säga när vi behandlade ett sådant här ärende senast. Men det var ett tag sedan, säger Karlsson.

Hur stor risk det är att Obuhovs stängs av vill inte Sven Karlsson gå in på. Han kommer förresten inte själv att delta i beslutet.

- Eftersom jag bor i Sandviken och SAIK tabellmässigt indirekt berörs av en eventuell avstängning av Obuhov, så känner jag mig jävig och avstår från att lägga min röst, förklarar han.

Skulle Obuhov bli avstängd innebär det förstås ett stort avbräck för Falu BS inför elitserieavslutningen som innehåller matcher mot Sandviken, Villa/Lidköping och Västerås.

- Vi förutsätter att kommittén lägger det här åt sidan och låter oss avgöra det här på isen. Jag kan bara se att den här anmälan har som ett syfte att försvaga oss i de matcher som återstår av elitserien, avslutar sportchef Linderborn.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons