Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för Sverige i premiären

Annons

Det började illa, men blev stundtals bättre för handbollslandslaget.

Till slut blev det oavgjort, 31-31, för Sverige mot Slovenien i premiären i World Cup.

Många av "Bengan Boys" har försvunnit - liksom "Bengan", Bengt Johansson, själv. När förbundskaptenen Ingemar Linéll och den nya handbollsgenerationen fick visa upp sig i premiären i World Cup på Johanneshov, blev det till slut en handbollsrysare. Dock ingen seger men med ett besked:

De nya profilerna är redo att axla manteln efter de tidigare landslagsstjärnorna - särskilt Jonas Larholm i Sävehof.

- Det var lite svängigt, men i det stora hela får vi vara nöjda, sade Larholm.

Han tillsammans med målvakten Fredrik Ohlander var de båda svenska spelarna som var högst delaktiga i att Sverige fick oavgjort i gårdagens möte.

För det började mycket illa. Slovenerna drog omedelbart ifrån, fick tidigt ett rejält övertag på fyra bollar, med ledning 8-4. När sedan det svenska försvaret inte kunde tätas och målvakten Tomas Svensson inte lyckades speciellt bra så kvarstod också avståndet upp till Slovenien.

- Det var väldigt mycket nervositet och vi missade mycket i försvarsspelet. Vi var för passiva och måste ut mot deras skyttar mycket tidigare, sade Kiel-proffset Johan Pettersson i halvtid till Viasat.

Vid underläge 16-11, valde Ingemar Linéll att byta in målvakten Fredrik Ohlander, han inledde med en räddning och Sverige klättrade något närmare. Jonas Källman gjorde sitt första mål till 16-12, Sverige fick ytterligare ett mål i slutminuten av första halvlek och kunde gå till halvtidsvila med underläge 13-17.

Det blev början på en vändning som fortsatte under andra halvlek. Ohlander gjorde ett par viktiga räddningar, försvaret stod upp på ett helt annat sätt än i inledningen och den vilja som saknades i Sverige var nu tydlig.

Och mittnian Jonas Larholm lyfte sig själv och Sverige.

17 minuter in i andra halvlek var också Sverige för första gången sedan matchinledningen ikapp Slovenien när man kvitterade till 17-17.

Drygt sju minuter senare gjorde också Johan Pettersson 29-28 och Sverige var för första gången i matchen i ledning. Upplösningen kom med bara 30 sekunder kvar av matchen.

Sverige hade bollen - men inte förmågan att avgöra och när skottet till slut kom så var det redan avblåst.

För svensk del väntar nu match redan på onsdag. Då väntar Kroatien i Jönköping.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons