Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort - en ful ovana för BS

Annons

- Det verkar som om vi har svårt att vinna hemma, säger Falutränaren Björn Lindén. Vi har visat att

vi kan hålla jämnt med de flesta

lagen i serien, men den här matchen borde vi ha vunnit.

Efter en jämn första halvlek, där Eskilstuna tog över i andra halvan, men Falu BS hade den enda riktigt avancerade chansen - ett rungande ribbskott från Mattias Larsson, gjorde Falu BS en riktigt bra andra halvlek.

Falun hade ett halvdussin kvalificerade chanser, men bara en enda av dem ledde till mål.

Men före det hade Foday Scattred bränt tre mycket klara chanser. Den sista av dem borde avgjort ha blivit mål, trots att han var hårt uppvaktad.

- Jag drog både en försvarare och målvakten och hade helt öppet mål att lägga in bollen i, suckar Foday efter matchen. Rena straffsparken. Och så får jag snedträff och skjuter utanför. Den borde jag absout ha satt.

- Det är synd att Foday missar sådana chanser, säger Lindén. Han är den som normalt är hetast framför mål, och det är viktigt för hans självförtroende att han får mål i sådana lägen.

Nu blev det ändå mål i 66:e minuten. Johan Eklund tog emot en väl serverad passning strax utanför Eskilstunas målområde, vände upp och slog in den bakom en rusande Eskilstunamålvakt.

Sex minuter senare kvitterade Eskilstuna. Stefan Johansson, som den här gången var betydligt farligare än "skyttekungen" Valentine Bobga, hade framgångsrikt motats gång på gång av Johan Adolfsson. Men efter Falu BS ledningsmål verkade uppmärksamheten avta, och helt plötsligt var Stefan ensam med Mikael Wiklund i Falumålet. Stefan drog Mikael och la lätt in bollen bakom honom.

Några mera mål blev det inte i matchen.

- Men jag tycker ändå att vi bjuder upp ordentligt i den här matchen, säger Lindén. Vi spelar bra fotboll och är lite hetare än Eskilstuna.

Plus i vart fall till Mattias Larsson, som gör en av sina bästa matcher på mitten. Mikael Wiklund sköter sig utmärkt i målet, och försvaret står sig bra, så när som vid 1-1-målet. Johan Eklund glimtade också till då och då.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons