Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt stämplingssystem i fjällorientering

Annons

Det är sjätte året som en fjällorentering arrangeras och inför helgens tävlingar kan man notera att cirka 800 orienterare ställer upp varje dag, och att det är elitspäckade startfält med internationella inslag.

Men innan tävlingarna har Skogsmårdarna haft tre lägerdagar med träningar där cirka 150 orienterare deltagit och det är en nyhet för året.

Det kan nämnas att det är många elitmän och bland annat deltar sex deltagare som ingår i JVM-laget. Dessa är Petter Haraldssson, Anders Holmberg, Martin Häggberg och Elin A Skantze alla från Järla IF OK liksom Helena Jansson från IF Hagen och Anna Lampinen från Södertälje-Nykvarn.

Bland de anmälda seniorerna kan nämnas Hans Mård, OK Ravinen, Niclas Jonasson och Erik Axelsson från Södertälje-Nykvarn och Lena Eliasson från Hakarspojkarna vilka alla är aktuella landslagslöpare.

Dalahoppen är David Andersson från VB OL och Johan Nordlund från Leksands OK. I det sammanhanget kan nämnas att också den ungerske landslagsmannen Gabor Domonyik som tävlar för Söders SOL deltar.

- I fredagens sprinttävling som kommer att gå vid Lindvallen i Sälenfjällen kommer alla att få vara med om en världsnyhet då man för första gången kommer att pröva det nya stämplingssytemet, säger Jimmy Birklin.

Systemet bygger på att löparna förses med en sändare som avläses då de passerar en kontroll.

De banor som man orienterar efter under lördagen och söndagen går i trakterna av Sälens Högfjällshotell och här har Håkan Eriksson.

- Det är fin orientering över lättlöpta fina fjäll med en och annan motbacke. Men som vanligt vid fjällorientering kan det vara lätt att bomma när man kommer ner i skogen nedanför fjället, säger elitorienteraren Håkan Eriksson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons