Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt rekord för Jenny

Annons

Jenny Kallur fick förra årets inomhussäsong förstörd på grund av skadeproblem, men i år har hon visat sig vara ordentligt på gång.

När Inne-SM avgjordes i Friidrottens Hus i Göteborg gångna helgen slog Jenny till redan i försöken på 60 meter slätt.

Tiden 7,34 var en tangering av Jennys tidigare personbästa, men också nytt hallrekord och överlägset snabbaste tiden i försöken. I finalen några timmar senare var det rekorddags igen.

- Jag är jättenöjd, 7,33 är ju bättre än vad jag sprungit någonsin tidigare, säger Jenny.

Segermarginalen till tvåan, Emma Rienas från IF Göta, blev hela tio hundradelar, men trots det kände sig Jenny inte ohotad under loppets gång.

- Det blev lite nervös, det kändes som att jag såg Emma snett framför mig långt in loppet.

Men efter en stark finish från Jennys sida var det dock ingen tvekan om vart segern skulle hamna. Fyra starter på 60 m slätt under årets inomhustävlingar har resulterat i tre nya personliga rekord och en tangering av detsamma, en imponerande säsongsstart.

- Jag har inte varit sjuk eller skadad på länge och fått kontinuerlig träning en längre period, förklarar Jenny framgångarna.

Och enligt henne själv finns det mer att hämta i kroppen.

- Jag har inte varit i närheten av ett perfekt lopp än i år.

Trots framgångarna på 60 meter slätt är det på 60 meter häck som fokus kommer att ligga framöver, med inomhus-VM i Budapest första helgen i mars som höjdpunkt.

- Nu är det häck för fulla muggar som gäller.

Även på den distansen har Jenny gått stadigt framåt i år och sänkt sitt personbästa från 8,23 till 8,12. Snabbheten finns där, men tekniken har inte klaffat fullt ut.

- Det är lite svårt att hitta rytmen, kommer man lite fel till första häcken är det svårt att hitta tillbaka under loppet.

Med tiden 8,17 gjorde Jenny en klart godkänd insats i sin andra SM-start för helgen, vilket gav en andraplats, efter segrarinnan Susanna Kallur (se separat artikel).

- Även om jag kom iväg lite dåligt så år det ändå en bra tid.

Jenny var även anmäld till att springa 200 meter, men med tanke på stundande mästerskap valde hon att stryka sig från den distansen.

- Klubben anmälde mig tidigt, då visste jag inte att jag skulle vara klar för Inne-VM, nu vore det onödigt att slita ut sig.

På onsdag bär det av till Tallinn. Där ska Jenny springa 60 meter häck, sista tävlingen före VM. Därefter blir det till att slipa formen under en veckas träning på hemmaplan i Falun och komma så väl förberedd som möjligt till Budapest.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons