Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt program i Vansbrosimningen

/

Annons

- Eventuellt kan det bli så att vi får utöka med en ytterligare tävlingsdag till nästa år, säger ordförande för Vansbrosimningen, Arne Almgren, och fortsätter:

- Mycket tyder på att vi även i år lär nå ett anmälningsantal av 7500 till 8000 simmare till slut. Den nya distansen, Vansbro Halvsim, har helt klart blivit en succé och där lär vi förmodligen nå ett anmälningsantal på cirka 1000 deltagare i slutändan.

Den nya distansen Vansbro Halvsim, som innehar distansen 1500 meter och har starten vid Jofsen i Vanån, har fått fredagen som tävlingsdag. Samma dag kommer det även att tävlas i det nya Långlopps-SM/JSM med EM/VM-distansen 5000 meter. Denna tävling är förlagd i en rundbana 3 x 1667 meter i Västerdalälven.

Det nya för andra tävlingsdagen, 7 juli, är att Lilla Vansbrosimningen (7-9 år) har flyttats till denna dag. Och då kommer även Vansbro Kortsim och Vansbro Tjejsim att avgöras. I det sist nämnda kan det bli en spännande historia, mellan framför allt Mia Brodén, Falu SS, som vunnit Tjejsimmet sex gånger tidigare och Eva Berglund, Jönköpings SS, som vann damklassen i Vansbrosimningen ifjol och är officiell OS-kandidat till Kina 2008. Och spänningen lär fortsätta under söndagen, för då möts tjejerna återigen i damklassen. På herrsidan finns det ett antal tilltänkta segrare under söndagen. En av dem kan vara 2005 års segrare, Erik Strand, Falu SS, som kommer till start i år och ska vara med och kriga om herrguldet på de 3 000 meter som ska avverkas i Vanån och Västerdalälven.

Mer läsning

Annons