Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt målkalas av Falu BS tjejer

Annons

Falu BS gick upp i serieledning i och med helgens match.

- Det var inget snack. I första halvlek var det riktigt effektivt. Vi sprang igenom med djupledsbollar på kanterna. Skulle vi varit fokuserade hela matchen hade det blivit lite parodi, säger tränaren Stefan Ek.

BS har, efter att i sex av tio matcher vunnit med fyra mål eller mer, gjort överlägset flest mål, 51, och släppt in minst, 13, i serien.

Men om två veckor kan den överlägsna målskillnaden vara betydelselös.

I morgon tar Glanshammar, vid seger över serietrean IFK Västerås, tillbaka serieledningen.

Sedan väntar toppmatcher Falu BS två helger på rad, Glanshammar hemma på söndag respektive Västerås borta den 17 augusti.

- Det är inte så många räddningsplankor kvar sedan, konstaterar Stefan Ek.

Vare sig Glanshammar eller Falu BS lär tappa en enda poäng i någon av de övriga matcherna.

- Jag tvivlar på det, då skulle det ha hänt något extremt med något lag under sommaren, säger Ek.

Kommer ni att klara av omställningen till att möta Glanshammar?

- Tjejerna vet vad det handlar om. Vi har pratat om att vi måste jobba och de är väl medvetna om att det inte kommer att bli enkelt. Faran är väl orutinen om vi får ett snabbt mål i baken. Men det känns som tjejerna är mycket starkare nu jämfört med i fjol.

Mot Norrstrand visade Kaltrina Breznica att hon tagit ett kliv framåt som målvakt, Kristin Ek att hon gjort detsamma i försvaret. Tina Heurlin, med fyra assist, och Mia Eriksson, lika många mål, gjorde också klassinsatser.

Och till matchen mot Glanshammar är både Fanny Lövgren, spelklar efter övergång från Ornäs, och förra säsongens lagkapten Susanna Sjögren, tillbaka i träning efter ett uppehåll, aktuella för spel.

NORRSTRAND-FALU BS

1-9 (0-7)

Målen: 0-1 (3) Maria Eriksson, 0-2 (10) Jessica Rönningen, 0-3 (20) Tina Heurlin, 0-4 (24) Anna Nykvist, 0-5 (33) Jennie Norman, 0-6 (36) Linda Csagola, 0-7 (41) Maria Eriksson, 0-8 (68) Maria Eriksson, 0-9 (70) Maria Eriksson, 1-9 (80) Jessica Hedin.

Domare: Davod Attael, Karlstad.

Publik: 50.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons