Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt konstgräs på gång

/
  • Nya planer. Kopparvallens konstgräsplan (bilden) invigdes 2001 och följdes av konstgräsplanen på Dalavallen, som stod klar i förra veckan. Inom en snar framtid kommer också en tredje, eller till och med en fjärde, konstgräsplan att stå färdig i Falun. Foto: Johan Lundahl

Annons

Det var när det blev en reklamation av det konstgräs som skulle läggas ut på Idrottsparkens träningsplan i Norrköping, som Fotbollsvår i Falun kom in i bilden.

- Vi blev kontaktade av tillverkaren och skulle få konstgräset gratis, bara vi själva ordnade med frakten till Falun.

Sedan december i fjol ligger konstgräset i rullar bakom läktaren vid Kopparvallens konstgräsplan.

- Det handlar om 7 000 kvadratmeter konstgräs som är laddat med både grus och gummi, färdigt att användas. Att köpa det här gräset nytt kostar närmare två miljoner kronor.

Var det nya konstgräset kommer att läggas ut är fortfarande inte beslutat, men Björn Borgersen betonar att Fotbollsvår i Falun är angelägna om att förbättra träningsförhållandena för moderföreningarnas, Falu BS, Slätta SK och Korsnäs IF, ungdomslag.

- Därför kan jag mycket väl tänka mig att lägga ut konstgräset på två sjumannaplaner, men vi har bara inlett diskussionerna med kommunen om var behovet av konstgräsplaner är störst.

För mig låter det som om det nya konstgräset mycket väl kan hamna i Slätta eller Korsnäs?

- Som sagt, inga beslut är tagna men så mycket kan jag väl säga att det nya konstgräset kommer att hamna någonstans inom Falu kommun, säger Borgersen och skrattar.

I dag finns två konstgräsplaner, Kopparvallen och Dalavallen, i Falun och inom en snar framtid kommer ytterligare minst en att stå klar.

Något att glädjas över för alla fotbollsälskare i stan.

Fakta: Fotbollsvår

Föreningen Fotbollsvår i Falun ägs av Falu BS, Slätta SK och Korsnäs IF och den har också ytterligare fem föreningsmedlemmar i form av Vika IF, Samuelsdals IF, Sundborns GoIF, Falu Elit och Hälsinggårdens AIK.

Fotbollsvår i Falun var den drivande kraften bakom tillkomsten av konstgräsplanerna på Kopparvallen och Dalavallen.

Mer läsning

Annons