Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt gyllene år väntar

Annons

Och att IAAF satsat mest på de populäraste grenarna visas av att inte mindre än sex av de grenar som hade Golden Leauge-status 2006 får det även 2007.

Det gäller kvinnliga 100 meter, 400 meter, 100 meter häck och höjd plus manliga 100 meter och spjut. De fyra nya blir kvinnlig stav samt herrarnas 1500, 110 meter häck och tresteg.

Golden Leauge inleds i Oslo den 15 juni.

Därefter fortsätter det med paris 6 juli, Rom 13 juli, Zürich 7 september, Bryssel 14 september samt finalen i Berlin två dagar senare.

Men innan dess väntar inomhussäsongen för Sanna.

En säsong hon redan ser fram emot.

- Jag såg fram emot att få börja tävla redan när jag började träna på allvar i mitten av oktober. Det är tävla jag verkligen gillar, men jag vet samtidigt att jag måste träna för att utvecklas och tävla bra, sade hon till friidrott.se i går på en presskonferens inför Globengalan.

Om uppståndelsen efter EM-guldet säger Sanna:

- Det lugnade ned sig ganska snabbt efter sommaren och de senaste månaderna har livet varit ganska oglamoröst fyllt av slit och släp på träning.

Vid presskonferensen i går uttalade Sanna sig för första gången om höstens händelser i Falun när en sjuk fransman jagade henne och till slut hamnade i häktet och tingsrätten.

-Jag hade ju tur och hade min semester när han var i Falun. Jag var i stan men inte i hallen, det var ju där han satt och häckade. Jag har ju sett honom, men jag har inte mött honom, sade hon enligt nyhetsbyrån TT.

-Men det var ju otrevligt när vaktmästaren, andra friidrottare i hallen och barn råkade ut för honom.

I dag känner hon inget obehag.

-Nej, det gör jag väl inte riktigt nu. Han sitter ju i finkan.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons