Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt guld till Falu SS

Annons

Precis som i fjol var det Fredrik Norgren som avverkade den första sträckan för segrarlaget.

- Ja, vi valde att köra på det vinnande konceptet, sade Björling.

Norgren, som kände sig lite seg på morgonen, var med bra redan från start, men hade två lag framför sig efter simningen.

På cyklingen trampade han upp sig till en andraplats och behöll den positionen ända fram till växlingen då Djurback tog över.

Därefter var det inget snack om saken. Redan i vattnet passerade han framförvarande Mikael Thorén i Asicslaget, som inte deltog i själva SM-tävlingen eftersom det var ett mixat lag. Väl uppe på land var det ingen som kunde hindra den duktige falucyklisten från att dryga ut ledningen ytterligare.

Desto mer kämpades det om placeringarna efter. Med i den striden var de båda Asicslagen samt Heleneholm.

När Björling värmde upp inför den sista sträckan ledde Djurback med tre minuter.

- Men helt lugn kunde jag inte påstå att jag var, sade Björling.

Det var framför allt simningen han våndades mest över.

Men när Djurback gav Björling stafettdunken i ryggen var närmsta följeslagare i form av Andreas Wiberg, Asics lag 1, så pass långt efter att det skulle mycket till för att Björling skulle sjabbla bort segern. Eller som speakern sade:

- För att Clas ska tappa det här krävs det att han springer fel och hamnar borta i Avesta.

Wiberg lyckades dock ta in trettio sekunder på dalmasen, men närmare än så kom inte Asicslaget, som förutom Wiberg bestod av Oscar Forsberg och Sten Sjögren.

Trea blev Heleneholm, bestående av Johan Hult, Christian Månsson och Niklas Persson. En rejäl uppryckning sedan förra året då de slutade på åttonde plats.

På damsidan var det överraskande hemmaklubben Säter som tog ledningen på den första sträckan, tack vare en bra insats av Matilda Buske. Men därefter halkade laget ner flera placeringar och slutade på en femte plats.

Segrade för andra året i rad gjorde Asics Tri Team. Anna Sjögren, ny i laget sedan förra året, fick ingen bra start, men Johanna Sjögren-Forsberg och Stina Thunman hämtade upp framförvarande lag. Den sistnämnda kunde därmed återvända till Motala med två guldmedaljer.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons