Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt blod i LIF-laget

Annons

Ryder skulle ha kommit samtidigt som Nemecek, men han blev kvar i Kanada eftersom flyget mellan New Foundland och London var inställt.

- Han kommer i morgon (läs i dag) eftermiddag och hinner inte träna med laget under tisdagen. Därför tror jag inte att vi ska räkna med att Ryder spelar mot Uppsala på onsdag. Nemecek däremot kanske gör det, säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson.

Backen Jan Nemecek spelade med Timrå förra säsongen och är därmed bekant med svensk hockey.

- Jag gillar svensk hockey. Den är ganska lik tjeckisk hockey även om jag tycker att skridskoåkningen är bättre i Sverige, säger Jan Nemecek.

Hur har du tränat under hösten?

- Jag har tränat med ett lag som spelar i den tredje division i Tjeckien. Det har fungerat okej, det finns några duktiga spelare i laget.

Är du beredd att spela mot Uppsala på onsdag?

- Visst är jag det. Situationen var densamma när jag kom till Timrå i fjol. Jag hann med en träning, sedan spelade vi match lördag-söndag, berättar han.

Jan har följt Leksands framfart under hösten och tror på laget.

- Leksand har spelat bra och jag tror chansen att komma tillbaka till elitserien är god.

Mike Kennedy gjorde sin första match för Leksand mot Arboga i söndags, men har för-stås en bit kvar till sin normala form.

- Mike har tränat på egen hand i Toronto och när det gäller honom såväl som Nemecek och Ryder måste vi ha tålamod. Den första tiden i Leksand blir som en försäsong för de här spelarna, säger "Masken".

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons