Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt äventyr för Kajsa

Annons

Kajsa Frick har fått en pangstart på proffskarriären - som kusk.

Hon är med i toppen på kuskligorna både på Rättvik och Romme.

På lördag väntar hennes största traväventyr hittills.

Lördagsstarten med King One i Silverdivisionsfinalen, inför drygt 20 000 skränande Solvallabesökare, kan ge den lugnaste skrämselhicka.

- Jag klarar nog uppståndelsen. Då är King One mera lättskrämd, fast han har blivit förnuftigare med tiden, säger Kajsa Frick.

Motståndet är stenhårt, som sig bör, denna magnifika elitloppshelg. Loppets favorit, E.V.Cane, är obesegrad i två årsstarter och bakom lurar även Frökjärs Jeans och Catch The Booze, för att nämna några hårdingar att betvinga.

- Lova seger kan man aldrig göra i trav. Ändå svårare blir det när det handlar om V75-final, menar Kajsa och fortsätter:

- King One blev det fel för senast på Dannero, ändå löpte han rekord. Nu har han vilat upp sig och han är på topp. Det törs jag lova.

Kajsa har vunnit två gånger tidigare på Solvalla med King One. Att det ska bli en tredje gång är nog att begära för mycket.

King Ones tränare, Kjell O Jonsson, är dock duktig på att toppa sina hästar till de större sammanhangen. Så varför skulle han missa det denna gång kanske man kan undra.

Nej, osvuret är nog bäst. King One och Kajsa Frick har överraskat förr.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons