Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nylander tar "Foppas" OS-plats

Annons

Nylander har haft en av sina bästa säsonger i NHL. Han har gjort 34 poäng på 52 matcher för Chicago Blackhawks.

- Hela laget har spelat bra och det har hjälpt mig. Jag har bra självförtroende och vi har bra lagmoral.

Nylander fanns inte med i den första truppen på 23 namn som Ishockeyförbundet presenterade strax före jul. Men efter att Peter Forsberg tvingades lämna återbud efter sin fotoperation har general managern Hedberg och coachen Hardy Nilsson grunnat på vem som skulle ta ''Foppas'' plats i OS-truppen.

- Han har alla ingredienser som vi vill ha i en spelare, säger Anders Hedberg till TT.

- Vi vill ha lirare, vi vill ha de som håller i pucken och vi vill ha de som producerar poäng - och Michael Nylander har ju verkligen visat att han kan göra det den här säsongen, säger Anders Hedberg.

Landslagsledningen väljer alltså Nylander före Floridas rookie Kristian Huselius.

- Det här är ett val mellan många bra spelare och man kan väl säga att det varit båda angenäma och besvärliga beslut. Men vi måste ändå ta ett beslut i vilken riktning vi vill gå.

- Det har varit mycket snack om Kristian Huselius, Jonas Höglund och Fredrik Modin och alla de spelarna är fortfarande aktuella om vi får några skador, säger Anders Hedberg.

Senast Michael Nylander spelade i Tre Kronor var i OS i St Petersburg 2000. Då bänkades han av förbundskaptenen Hardy Nilsson.

- Hardy tyckte inte att jag spelade på den nivån som han ville att jag skulle ha, det är sånt som händer och var inget mer med det. Det var en vanlig coachtaktik, att ta bort en spelare som inte spelade bra, säger Nylander. (TT)

TT

Mer läsning

Annons