Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyköping hann inte med

Annons

- Det har känts bättre och bättre i de senaste matcherna, och självförtroendet växer när man får komma in och göra bra matcher, säger Borlängegrabben.

Han har stora förväntningar att leva upp till.

Ansedd som en av Sveriges största hockeytalanger och draftad i första rundan, som sjunde man, av Boston Bruins i NHL-draften år 2000.

Kanske förväntningarna och kraven varit för stora?

- Visst förstår jag väl om förväntningarna finns där, men inte att de på något sätt har känts pressande för egen del. Jag har hela tiden egna mål att jobba efter, vilka jag försöker uppfylla.

- Men visst har säsongen varit tung, tillägger han snabbt.

Lars Jonssons karriär har annars hela tiden gått rakt uppåt sedan pojkåldern, så sett till det kanske det inte är så konstigt att en tyngre säsong kommer.

- Alla har väl någon säsong som är tyngre än de andra. Sedan är det här min andra riktiga säsong med A-laget, och många hävdar att den andra ska vara tyngre, säger Lars.

Under hösten var han sig inte riktigt lik. I många matcher märktes han inte, men efter att ha spelat junior-VM, så började det lossna.

- Jag kan inte peka på varför det blev så, men dels att få komma i väg ett tag, dels att få spela en annan sorts ishockey, var tydligen nyttigt för mig, säger Lars som också framhåller sina lagkamrater till hjälpen att hitta tillbaka.

- De äldre spelarna har verkligen stöttat mig på ett bra sätt och gett mig värdefulla tips, när det inte fungerat för mig. Framförallt har jag försökt spela enklare, förklarar Lars.

Det är inte bara Lars formkurva bland backarna som pekat rakt uppåt den senaste tiden. Fallet är det samma för Magnus Svensson och Per Löfström.

- Jag håller med, vilket kan bero på att vi var alldeles för offensiva i grundserien, nu tänker vi lite mer defensivt, slutar Jonsson.

Eller "Super-Lasse-Jonsson" som klacken Superstars kallade honom i går.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons