Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykomlingarna börjar ladda

Annons

Men båda Säterlagen får i helgen känna på tempot i division I när de spelar Uppsala cup där de får möta några av sina blivande motståndare i serien.

För herrlaget gäller att kärntruppen från i fjol finns kvar i klubben. Så spelet och tempot i division I ska inte behöva bli någon större överraskning eftersom de flesta spelat där tidigare.

Dessutom kan Säter visa upp två starka nyförvärv. Både Conny Vestlund och Clas Mårtensson är tillbaka i klubben, Conny med erfarenhet från elitserien.

Nygammal är också Erik Engström som är tillbaka efter en säsong i Bromma.

Även två spelare från Avesta har anslutit till truppen och sedan hyser Säter vissa förhoppningar om att Jonny Wedberg ska spela med laget den här säsongen. Jonny från Långshyttan har spelat med IKSU från Umeå i elitserien men är på väg hem till Dalarna igen.

- Förutsättningarna finns för en bra säsong. Målet har varit att vi ska ha en stabil trupp som gör att vi inte ska stå och falla med någon enstaka spelare.

Magnus Eriksson tränade laget i fjol och har fått fortsatt förtroende.

På damsidan är det Lisa Arnborg som håller i trådarna för ett lag som var nykomling i fjol i division II. Säsongen blev succéartad och Säterdamerna gick genom serien utan en enda förlust.

Även damlaget har spelare som varit med högt upp i seriesystemet. Steget till division I ska därför inte behöva blir för stort.

- Så vi kan nog räkna med många bra matcher i Skönvikshallen den här säsongen.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons