Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhammar numret större i femmanderbyt

Annons

I går var det klasskillnad mellan de båda lagen, som när det begav sig för 20-30 år sedan bjöd på verkliga hatmatcher - med härlig stämning runt om.

Stor segerorganisatör hos gästerna, som vid full tid stod som segrare med 5-0 (3-0), blev alltså Magnus Andersson, som av bara farten, 89:e minuten, antecknade sig för ytterligare en fullträff.

Bakom passningen, levererad på silverfat, stod "broder" Fredrik Andersson.

Smolken i glädjebägaren för Magnus del kom i den 90:e minuten, då domaren Ermin Coralic visade rött papper sedan han hakat Saxdalens Mats Naucler.

Ett straff i överkant.

- Vi möter ett bättre lag i kväll, sa Christer Fridlund, tränare i Saxdalen, och fortsatte:

- Jag tycker inte vi gör någon dålig match, men Nyhammar, som har ett par tre spelare för högre divisioner, var bara bättre än oss.

- Vi vinner solklart, tyckte Ander Schött, tränare för Nyhammarslaget, och kisade upp mot kvällssolen.

Slutet av matchen, då Magnus fick lämna planen och därmed får plikta sitt straff i returmötet i höst, var Anders däremot inte nöjd med.

- Gult kort, okej, men inget mer.

Förutom Magnus Andersson förtjänar Marcus Östling extra beröm I Nyhammar. Nämnas bör också målvakten Andreas Backströms återkomst, vilket spred lugn i den backlinje som i förlustmatchen mot IFK Hedemora uppträdde, minst sagt, stirrigt.

Plus i Saxdalen till Johan Dahlberg och Martin Sander. David Persson började bra, men försvann. Direkt anonym, frånsett ett par läckra väggningar, var spelande tränaren Mats Naucler.

Snyggaste målet i matchen var det fjärde. Ett mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre mellan Johan Gundersson, Magnus Andersson och Robert Andersson.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons