Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet Ning stal showen

Annons

Den nya kinesiskan Cai Ning började med att chocka "Kiben" direkt. Eller, hennes racket gjorde åtminstone det.

- Titta! Jag har aldrig sett något liknande. Det ser ut som ett dörrhandtag, sade han roat.

Cai Nings grepp skiljer sig från lagkamraternas, vilket gör att hon kan använda båda sidorna av racketet, både på forehand och backhand.

- Motståndarna kommer att få det svårt. Hon kan bestämma tempo beroende på vilken sida hon väljer.

Huvudpersonen själv sade inte så mycket. Svenska kan hon förstås ingen, men inte heller engelskan tycktes fungera särskilt väl.

Så ett väldigt grundläggande teckenspråk dominerade kommunikationsförsöken under det första mötet med lagkamrater, tränare och, ja, till och med några nyfikna åskådare.

Redan vid inslagningen mot Sofia Westholm började det rycka i mungipan på "Kiben", som uppenbarligen var nöjd med vad han fick se.

- Det ser ut ungefär som jag förväntade mig. Hon har inte lika mycket skruv och fart som Sofia, men hon verkar vara väldigt säker i spelet. Och hon är säkert taktisk.

I sammanhanget ska inte glömmas att Cai Ning tillbringat det senaste dygnet på resande fot. Sålunda blev fredagsträningen ett lugnare pass.

- Det kan nog vara skönt för henne att slå lite.

"Kiben" uttryckte en viss oro för kinesiskans premiärnerver; nytt land, nya människor och säkerligen en hel del krav på sig själv.

- Det är synd att man inte kan prata med henne. Då hade man kunnat förklara lite saker för henne.

En av dessa saker är armens position vid servarna. Reglerna säger att man inte får skymma bollen för motståndaren. Men sådana detaljer ordnas säkerligen till innan lördagens premiär i Vasahallen i Hedemora.

Som tidningen tidigare skrivit, var det lagets stjärna Bu Yehua som med hjälp av pojkvännen "hittade" Ning. När de andra i dag står redo att serva för första gången, jobbar Yehua på en krog i Halmstad.

Någon ersättare för henne tror Kiben inte att Cai Ning kommer att bli.

Men det finns trots allt fortfarande överraskningar för en rutinerad bordtennistränare.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons