Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet Davidsson vill hitta formen i Masarna

/
  • Nytt ansikte. Daniel Davidsson, som förra säsongen körde för Piraterna och 2002 blev nordisk U21-mästare, är en av flera nya åkare i MasarnaAvesta.

Annons

Fjolårssäsongen i moderklubben Piraterna var ett mellanår för honom.

- Jag… alltså, det funkade inte för mig. I Motala, där jag är uppväxt och fortfarande bor, snackar alla om hur man kör eller hur det går för laget. Är man in på bensinmacken blir man stoppad direkt och jag orkade faktiskt inte med den pressen, även om det självklart är kul när supportrarna är intresserade, säger Daniel.

Han ville vidare i karriären, hitta tillbaka till formen som han hade i Rospiggarna och Smederna.

Då föll valet på Masarna.

- Jag har goda kontakter med Mats Olsson (tidigare lagledare, numera förbundskapten) och pratade mycket med "Pruppen" (framlidne lagledaren Hans-Erik Andersson) förut, så jag visste ungefär hur klubben fungerar, att det är en ganska familjär stämning bland åkarna, trots att många bara ses när det är match, säger Daniel Davidsson.

Han jagades av flera andra elitserieklubbar.

- Men Masarna hade den bästa helhetslösningen, kändes det som, och här vill jag köra till mig en plats. Förhoppningsvis kan jag höja mitt snitt till det jag hade i Rospiggarna för ett par år sedan, runt 5,60, alltså. I Piraterna förra säsongen låg jag på strax under 5,0.

Nu satsar Davidsson, som i fjol också körde 13 matcher för Poole i England, enbart på speedway i Sverige.

- Jag ska ha all fokus på Masarna och farmarlaget Dalakraft. Skulle det gå bra och jag känner att jag har flyt i åkningen och tar en ordinare plats i elitserien, då är det ingen omöjlighet att jag börjar köra utomlands igen. Men det är inget som jag prioriterar just nu.

Masarnas chanser i år?

- Svårt att säga, men vi ska absolut vara ett av de sex bästa lagen och ta oss till slutspel. För det krävs att alla kör bra, vi kan inte bara förlita oss på, säg, Antonio Lindbäck, säger Daniel Davidsson.

Du har koll på Piraterna – hur ska ni vinna premiären på tisdag?

- Det gäller att få till starterna, eftersom banan där är trång och svår att köra om på. Sedan kan de kanske falla på att de underskattar oss, tror jag.

- Hur som helst, det ska bli riktigt roligt att köra i gång, känna farten igen, säger Daniel Davidsson.

Mer läsning

Annons