Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärven hade svårt att övertyga

Annons

Med bara fem innebandypass, varav tre i helgen, i kropparna, spelade elitserienykomlingen IBF Falun i går försäsongens första träningsmatch.

- Vi hade två fokus inför matchen. Det första var på försvarsspelet, där vi ska etablera ett zonförsvar, vilket vi löste ganska bra. Sedan skulle jag önska att vi gick mer på kropp än vad vi gjorde emellanåt. Vi ska vara mer agg-ressiva hela vägen ut mot sargen än förra säsongen, säger coachen Klas Persson.

Den mer fysiska spelstilen går i linje med värvningen av Martin Kruse, som direkt gjorde som Klas Persson sagt och skickade en motståndare över sargen, men i övrigt mest hade problem med tempot.

- Vårt andra fokus låg på att sätta fart på bollen och göra snabba spelvändningar. Jag tycker vi kommer till bra lägen, men vi har svårt att lyckas i avslutningarna ännu, säger Persson.

Västeråsförvärvet, och divi-sion 1 östra-skyttekungen, Johannes Skog visade i alla fall sitt målsinne omgående. Hade snabbhet i både ben och tanke och även en boll i stolpen.

Men att vara en Skog vid en Sjöö och en Lundmark är å andra sidan ganska tacksamt...

Kanske hade Alexander Harald och Magnus Persson lyckats lika bra tillsammans med förra säsongens succéduo.

Nu spelade de i tredjekedjan - Harald, Hedemorakille som gjort två division 1-säsonger i Sundsvall, i de första två perioderna tillsammans med Mattias Lindberg och Jonas Gatu, Magnus Persson, förra säsongen i först Borlänge och sedan Ludvika, i sista perioden tillsammans med Ted Åkerberg och John Eriksson - utan att synas.

Men båda har fått sina provkontrakt förlängda till att gälla hela säsongen.

- De kanske inte går in som ordinarie ännu, men de har visat att de är på rätt väg, säger coach Persson.

Gatu, tillbaka med tuffhet efter militärtjänstgöring, och AIK-förvärvet Robert Eklund, som kom in i målet halvvägs in i matchen i stället för Andreas Olsson, var godkända.

Men det är på fredag kväll det första riktiga testet kommer för IBF Falun.

Mot SM-finalisten AIK i Jolly Elit Cup.

IBF FALUN-ALBA

4-2 (1-1, 0-0, 3-1)

Första perioden: 1-0 (2.01) Johannes Skog (Andreas Lundmark), 1-1 (8.16) Mikael Lindén (Anders Höglund).

Tredje perioden: 2-1 (10.14) Markus Johansson (Andreas Lundmark), 2-2 (12.35) Joakim Beronius (Magnus Adolfsson), 3-2 (17.47) Kalle Berglund, 4-2 (18.03) Ted Åkerberg (Markus Johansson).

Utvisningar, Falun: 2x2. Alba: -.

Domare: Henrik Ouchterlony, Jörgen Andersson, Falun.

Publik: 130.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons