Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärv till Mora IK:s trupp?

Annons

Trots ihärdiga försök från tidningen, så har det inte gått att få tag på Håkan Bogg. Dock kan MIK:s klubbdirektör Jan Simons bekräfta att Håkan väljer studier till hösten och inte hockey med Mora.

- Jag räknar inte med Håkan och likadant är det med Patrik Allvin, berättar Simons, som hoppas att målvaktssidan kan få en lösningen inom kort.

På Mora IK:s första ispass återfanns två nya och intressanta namn som test tränar och slåss om en plats i Moras A-lag.

Dels är det en 18-årig slovensk målvakt, Andrej Hocevar, som kommer att träna med Mora IK under fjorton dagar och dels en 21-årig back från Huddinge, Stefan Sjögren, som kommer att vara med och träna under cirka tre veckor.

- Jag hoppas givetvis på att kunna ta en plats i Mora, trots att det kändes lite ovant att vara på isen igen, säger Stefan, som är fostrad i Djurgården och de tre senaste säsongerna varit ordinarie i Huddinges A-lag.

- Stefan har visat flera bra impulser på isen och det kan helt klart vara en något för laget, säger tränaren Petter Hägerbäck.

Målvakten Andrej Hocevars testträning sträcker sig som sagt var över en fjorton dagars period i Moradressen.

- Mora verkar vara en trevlig stad och jag tänker kämpa för att ta en plats i Moras trupp, berättar Andrej, som under OS var tredje målvakt i Slovenska landslaget och normalt tillhör han deras juniorlandslag, och spelar i det slovenska laget Olimpija Ljubljana.

- Andrej kan vara det komplement vi söker till ordinariemålvakten Bengt Höglund. Meningen är att andre målvakten Pierre Wahlgren ska varvas mellan J20 och A-lag och det är en sådan spelare vi söker hos Andrej, säger klubbdirektören Jan Simons och tillägger:

- Det optimala vore om Tomas Melin återigen blev aktuell som målvakt för truppen, för han finns fortfarande med i bilden.

Simons berättar att ytterligare en målvakt kommer inom kort att test träna under fjorton dagar i Moradressen. Det är en norsk spelare som heter Joakim Rugdal med meriter från norska juniorlandslaget.

Utan tvekan börjar MIK truppen bli mer och mer slagkraftig, kanske kan laget, efter två års bortavaro, ta steget till Superallsvenskan i år.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons