Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärv som slår

Annons

Det är inte så konstigt att Ted Åkerberg hamnade i Falun, där han ska plugga fyra och ett halvt år till gymnasielärare i idrott.

Desto märkligare då att det blev IBF Falun.

Förra säsongen spelade han 28 matcher, varav fem hela, i elitserien med skrällaget Högaborg/

Ramlösa och gjorde tio mål.

Nu blir det division II-spel.

- Det första jag gjorde när jag kom till Falun var att gå upp till receptionen på Lugnet och fråga om det fanns något innebandylag i staden. Jag hade hört talas om IBF Falun eftersom min moderklubb Stanstad mötte laget i Båstad Cup, säger Ted Åkerberg.

Samma kväll gjorde han sin första träning med IBF.

Nästa dag ringde division I-klubben Borlänge SK...

- Men då hade jag redan bestämt mig för Falun, säger Ted.

Varför?

- Det var ett trevligt gäng, där jag kände mig välkommen direkt. Dessutom är det mycket närmare till träningarna än om jag skulle spelat i Borlänge, säger Åkerberg.

Det kunde faktiskt blivit spel ännu lägre ner i seriepyramiden.

I division III, där moderklubben Stanstad hör hemma.

- Det fungerade inte socialt i Helsingborg och jag fick inte den där blodade tanden av att spela i elitserien. Så efter säsongen flyttade jag hem till Staffanstorp, tog jobb som säljare och skrev på för Stanstad, berättar Ted.

Men sedan kom Falun in i bilden.

Som ett brev på posten...

- Jag fick bekräftelsen på att jag blivit antagen till idrottslärarutbildningen i Falun och det kändes väldigt motiverande, eftersom jag visste att Falun var en bra idrottsstad. Men jag bestämde mig inte definitivt förrän fem dagar innan första kursen började, berättar Ted Åkerberg.

Nu är han här.

Till IBF Faluns stora förtjusning.

- Vi är mycket nöjda med att vi lyckats få över honom. Han har bara fått lovord från tidigare föreningar, som vi pratat med. Han är den målskytt som vi behöver, berättar tränaren Patrik Bäck.

Är han Rikard Hedlunds ersättare?

- Minst...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons