Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye tränaren på plats

Annons

Klubbens sportchef Mats Andreasson har sagt att SM-guld är det givna målet och nye tränaren/ coachen Tobias Engblom förväntar sig också mycket av laget.

- IBF Falun har en härlig mix av gamla och unga spelare. Faller dessutom alla pusselbitar på plats när det gäller nyförvärven så får vi ett riktigt bra lag, säger Tobias.

Att utnämna Falun som ny hemstad för Tobias är en sanning med modifikation. Han kommer fortfarande att bo kvar i Örbyhus och pendla till Falun eller övernatta på hotell.

- Min familjesituation är lite komplicerad så det blir på det viset till en början. Men på sikt måste jag förstås flytta till Falun, medger han.

IBF Falun hade konkurrens när klubben uppvaktade Tobias Engblom.

- Även Gävles herrar i division 1 hörde av sig, men då hade jag kommit längre i förhandlingarna med Falun. Jag har haft förfrågningar från klubbar varje år de senaste åren, men det var först nu jag var intresserad att ta något nytt.

Engblom var med och startade innebandyn i Tobbo-Örbyhus 1997 och han tränade Dannemora/Österbys damlag under dess elitseriesäsong 2000-01.

Nu står han redo att föra IBF Falun tillbaka till den yttersta Sverigetoppen igen.

- I samband med testmatchen 9 maj kommer jag att träffa spelarna för första gången. Sedan tror jag att vi kommer att köra ungefär samma upplägg som i fjol, det vill säga med individuell träning i juni och juli.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons