Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybygget närmar sig

Annons

- Efter många funderingar har vi kommit fram till att den nya träningshallen ska byggas ihop med den befintliga hallen, säger Stefan Mathiasson vid Leksandsbostäder, som projekterat för hallbyggnationen.

Vilken byggfirma som ska stå för själva byggnationen är inte klart. Det är ute på anbudsförfarande och på torsdag kommer svaren in till Leksands kommun.

- Kommunen har avsatt 13 miljoner till hallbyggandet och vi får hoppas att de anbud vi får in ligger inom de ekonomiska ramarna. Annars vet jag inte riktigt hur vi går vidare, säger Göran Wigert, Leksands kommunchef.

Den stockinsamling som Lars Backlund drog igång för snart två år sedan har också slagit alla rekord. Målet var att få in 2 500 stockar, i dagsläget är antalet insamlade stockar uppe i nästan 6 000 stycken.

Värdet av de insamlade stockarna uppgår till mellan två och tre miljoner kronor och det är också klart att hela hallen kommer att byggas i trä.

I hallen kommer en läktare i betong, med plats för 4 000 sittande åskådare, att byggas.

Isen kommer att vara spelklar i oktober och i januari nästa år ska hela hallen, inklusive nya omklädningsrum, vara färdigbyggd.

- Den kommer att klassas som en mindre publikhall vilket möjliggör spel i alla juniorserier och upp till division 2-spel på seniorsidan i hallen, säger Stefan Mathiasson.

Med nuvarande isaggregat kommer spel i båda hallarna att vara möjligt under sex av årets månader, från oktober till mars.

I går hölls en informationsträff om den nya hallen i Isstadions restaurang. Inbjudna var i första hand föräldrar och ledare inom Leksands IF och Leksands KK, men även andra personer knutna till föreningarna och allmänt intresserade fanns på plats.

Innan byggandet av den nya B-hallen kan komma igång måste en del ideellt arbete utföras. Bland annat ska ett tiotal träd i närheten av ishallen tas ned, sargen runt uterinken demonteras och två förråd rivas.

Det arbetet ska utföras av personer knutna till föreningarna och vid gårdagens informationsträff jobbade Lars Backlund hårt för att fylla sina listor med ideellt arbetssugna föreningsmänniskor.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons