Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybygget Leksand

Annons

Leksand har haft en hård barmarksförsäsong under ledning av assisterande tränare Ulf Skoglund.

- Det har inte varit någon stor skillnad mot förra säsongen, men de flesta har gjort bättre ifrån sig på testerna, säger lagkaptenen Christer Olsson.

Men det är först nu försäsongen börjar på riktigt.

Och i går, när Leksandsspelarna kände på hockeygrejerna för första gången, så var samtliga utlänningar utom Greg Brown på plats.

- Det känns bra så här långt, efter fyra och en halv timme i Leksand, förutom att jag är lite seg efter bilresan från Tyskland, där jag hämtade upp mina grejer efter att jag varit i Kanada under semestern, säger nye målvakten Mike Bales.

Innan laget går på is nästa vecka ska Leksandstruppen också hinna med en helg på Gotland.

- Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, det handlar väl mest om att vi ska lära känna varandra, att vi nya ska komma in i gänget. Och det är viktigt, för det kan vara lite svårt de första dagarna, säger finnen Joonas Jääskeläinen, som kom till Leksand via flyg från Esbo och tåg från Stockholm i går.

Redan i slutet av juli har alltså Leksand, med ett undantag, hela truppen på plats.

Annat har det varit de senaste två säsongerna.

I fjol dök exempelvis de tre transatlanterna, Sean Gauthier, Mike Stapleton och Greg Brown, inte upp i Leksand förrän i början av september, mitten av september respektive mitten av oktober.

I år kommer Brown återigen sist, men nu "redan" i mitten av september.

- Vi gick upp i elitserien igen tack vare vår fina lagsammanhållning, och det var samma förklaring till att vi blev första nykomling på elva år som gick direkt till slutspel förra säsongen, säger Anders "Masken" Carlsson.

- Nu vill vi bygga vidare på det, så det är en medveten strategi vi har haft inför den här säsongen, att alla ska vara här från start. Vi vill bygga ett lag på ett annat sätt än tidigare och då får det också vara värt att betala mer.

Leksands värvningar har också imponerat den här säsongen, men frågan är vem som ska ta över Schweizflyktande Mikael Karlbergs roll som poängkung.

- Han är en riktigt bra spelare, så honom kan inte jag ersätta. Men jag ska försöka tillföra en del skridskoåkning och målskytte, säger Jääskäläinen.

Förresten:

Det där med att alla utlänningar var med i går var en sanning med modifikation.

Joonas Jääskäläinen var inte ombytt.

- Jag fick inte med mig mina grejer på tåget, så Jarmo (Tolvanen, tränaren) tar med dem när han kommer på måndag eller tisdag, säger Joonas.

Slovakiske backen Richard Pavlikovsky, som också kom till Leksand i går, hade, när de andra spelarna gått ut på isen strax efter klockan nio i går kväll fortfarande inte dykt upp...

- Han har väl tappat bort sig i den här stora metropolen, spekulerade Anders "Masken" Carlsson.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons