Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya tider för Sanna

Annons

Raden 7,90-7,99-7,97-7,93 är Sanna Kallurs tider i de fyra tävlingar hon sprungit på 60 meter häck under "fantastiska februari".

Men i Sätrahallen på söndag är det mars.

Och då är det bara guld som gäller för Sanna Kallur.

- Jag vet inte hur många jag har. Men det är inte så jättemånga som senior, eftersom jag missat några SM och inte varit med så länge, säger Sanna.

Värsta konkurrenten är Carolina Klüft, Växjö.

- Ja, både Jenny (Kallur) och Anna Pettersson (Ymer) är ju skadade, så det är bara två av oss fyra i toppen som är med, vilket är lite tråkigt, säger Sanna.

Att hon inte stöter på något internationellt toppmotstånd lär ha inverkan på vilken tid Kallur kan göra.

- Det är mycket lättare att göra bra tider om man får en riktig fajt, men jag tycker att det är internationellt toppmotstånd även på SM, eftersom "Carro" är med, säger Sanna.

Risken finns dock att det på söndag blir första finalloppet över åtta sekunder för Susanna Kallur sedan den där fantastiska kvällen i Glasgow den 2 februari.

- Det blir jobbigt i längden att bara tänka tider och nu är jag dessutom lite småsliten efter Globen och Frankrike, säger hon.

Efter SM åker Susanna till Tallinn för tävlingar där på onsdag, innan hon satsar allt på träning inför VM, som avgörs i Birmingham den 14-16 mars.

"Fantasiska februari" går mot sitt slut.

Nu får Susanna Kallur hoppas på "medaljrika mars".

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons