Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nya" pengar till Skidspelen

Annons

- Med tanke på den korta tid vi haft på oss, har vi hittat en bra lösning, säger landslagschefen Jan Palander på Svenska Skidförbundet, som varit med och jobbat för att få avtalet i hamn.

Det är Vattenfall som går in som huvudsponsor för alla loppen under Svenska Skidspelen, och det blir alltså det företagsnamnet som kommer att synas på nummerlapparna.

Av Sponsorservice var Skidspelen garanterade cirka 1,5 miljoner kronor.

Om det handlar om samma pengar nu, vill inte Jan Palander gå in på.

- Det vet vi inte exakt, då det är några andra bitar som också spelar in. Efter avslutade skidspel, ska vi sätta oss ner och diskutera det hela. Men jag anser lösningen vara bra, säger Palander.

En landslagschef som också hoppas på att publiktillströmningen ska bli större än på många år. För även där finns bra med pengar att hämta.

- Vi står inför några härliga och rafflande skiddagar i Dalarna. På torsdag kan Thobias Fredriksson säkra sprintvärldscup-titeln på Romme. Det blir en rafflande duell mot norrmannen Tor-Arne Hetland.

- Sedan tar Mathias hem den totala världscupsegern inför hemmapublik, och stafettgänget ska ta sin revansch efter VM-missen. Jag tycker verkligen skidpubliken ska ta den här chansen, säger Palander.

Skidförbundet har en ekonomisk svångrem på sig, och det har till och med talats om att Sverige inte skulle komma med full landslagstrupp till Falun, precis som fallet var i Holmenkollen och Lahtis.

- Fel. Som det ser ut nu kör

vi med fem tjejer och sex killar

i landslaget till Falun. Truppen

tar vi ut efter Lahtis, säger Palander, som i alla fall medger att Moras Elin Ek lär komma att finnas med.

Sedan tillkommer också de nationella åkarna, distrikståkarna, där några dalaåkare bör finnas med.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons