Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya medaljer till Dalarna

Annons

Domnarvet tog silver och Västerbergslagen bronset. Vann gjorde inte helt oväntat Fältjägarna från Östersund.

SM-stafetten i området runt Idre Fjäll blev en ganska vansklig historia. Kraftig blåst, och stundtals ymnigt snöfall gjorde det svårt för de tävlande.

- Det är rena lotteriet därute. Man ser inte spåret, blir nästan snöblind, menade Domnarvets Johan Granath som körde andra sträckan i silverlaget som ändå var nöjd med sin insats.

- Ja, jag har gjort ett bra lopp och gått skapligt rätt på kontrollerna.

Även startmannen Andreas Elgesjö var nöjd med sin insats.

- Jag är jättenöjd med loppet. Har gjort mitt eget lopp, och inga bommar. Dessutom var banorna helt suveräna, tyckte Andreas.

Domnarvets slutman Tobias Åslund hade några småbommar.

- Sedan var väl några vägval inte helt lysande. På slutet gick jag säkerhet, säger han.

Störst dramatik blev när Västerbergslagen skulle växla till den sista sträckan. Marcus Andersson, som kom inte 30 sekunder för Kirunas Conny Nilimaa på en tredje plats, dunkade David Andersson i ryggen.

David körde några meter, men fick problem. Han frös så mycket om fingrarna att inte fick kartan på rätt plats i karthållaren. David vände tillbaka och fick av Marcus. I stället för 30 sekunder före Kiruna blev samma tid efter.

- Jag fick inte igen karthållaren, och då blev jag lite stressad, säger David som vid den tredje kontrollen gick ikapp och förbi Kirunas Magnus Lindmark, och kunde bärga bronset.

- När jag väl fick upp värmen gick det bra. Har gått på säkerhet, säger David.

I D 21 fick IFK Moras damer vika sig för IF Hallby. Mora fick nöja sig med en fjärde plats.

- Jag gjorde några småmissar, och är inte riktigt nöjd med min insats. Våran målsättning är att ta ett brons, sa starttjejen Lena Hermansson.

Något brons blev det alltså inte för Mora.

Fältjägarnas damer kopierade herrarna och vann D 21.

Dagens god gärning gjorde utan tvekan Vansbrotjejen Anna-Karin Strömstedt.

När Göteborgs SK saknade en slutman i H 21 tillfrågades Anna-Karin om hon inte kunde ställa upp. Självklart tackade hon ja. Från Ada till Kal under en knapp timme.

- De frågade mig i morse när en man saknades, och jag körde upp laget tre placeringar, säger hon och skrattar hjärtligt.

- Så nu måste jag köra för den resten av säsongen. Men det blir nog inga fler skidorienteringstävlingar för mig, säger Vansbros Göteborgare Anna-Karin Strömstedt.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons