Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny våldsam krasch

Annons

- En heroisk insats från vår sida. Sedan måste jag säga att jag är glad att kvällen ändå slutade så pass bra, sade en tagen Masarnatränare, Jonas Grönstrand.

Kvällen började synnerligen olyckligt för Grönstrands gäng. Först kom sjukanmälan från Tony Rickardsson och så, redan i andra heatet, kraschade tre förare illa i första böjen.

Värst skadades Masarnas reserv Johan Liljegren.

- Jag tror inte att Johan ska behöva få några men, men han slog i huvudet rejält och det tog ett par minuter innan jag fick kontakt med honom, berättade tävlingsläkaren Göran Perers.

Han är van att övervaka speedwaytävlingar och där ta hand om skadade, men gårdagens olycka bedömde han som extra obehaglig.

- Det är sällan det blir så här allvarligt. Det var som att komma fram till en skadeplats, jag fick göra en snabb bedömning av vem som skulle prioriteras och det blev Johan eftersom han inte var vid medvetande.

När Johan Liljegren kvicknade till klagade han över ryggsmärtor och kördes sedan med ambulans till Falu lasarett.

De två andra förarna i kraschen, VMS Elits Thomas H Jonasson och Masarnas Magnus Karlsson, fick också avbryta matchen. Men först gjorde Magnus Karlsson ett försök att fortsätta. Svårt haltande tog han sig upp på hojen och ställde sedan upp för omstart i hopp om att rädda en poäng til Masarna. Men på tredje varvet blev Magnus varvad och därmed blev han nollad.

- Jag skulle bara se om jag kunde hålla i och ta en poäng, men jag kunde inte sitta som vanligt, sade Magnus i depån innan han fördes vidare för att få vård för bland annat en stukad fotled.

- Jag tror att den bara är stukad, men i värsta fall kan något ben i foten vara brutet, sade läkare Perers.

Efter denna omskakande matchstart verkade det bli en avslagen speedwaymatch med blott fyra masar kördugliga och därtill ingen av dem tillåten att köra reservförarna Liljegren och Karlssons heat. VMS drog ifrån till 17-poängsledning med bara sex heat kvar. Slaget förlorat trodde de flesta på Avesta motorstadion, men icke. Via toppningar och överlag bra körning plockade Masarna in 14 poäng på fyra heat och hade därmed chansen med två heat kvar.

15:e heatet slutade 3-3, men via en femetta i sista heatet kunde Masarna fortfarande vinna matchen.

Leigh Adams tog också täten före Fredrik Lindgren, men snart kunde VMS-duon David Ruud och Ales Dryml ta sig förbi Fredrik Lindgren. Då Dryml sedan föll tändes hemmahoppet igen, men David Ruud kunde hålla sin andraplats och säkra VMS seger i en oerhört dramatisk match.

Förlust alltså för Masarna, men ändå - de skadade förarna tycks ha klarat sig relativt lindrigt undan den svåra olyckan och så en fantastisk körning av kvartetten Leigh Adams, Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och Sebastian Aldén.

En kväll att minnas, både positivt och negativt.

MASARNA-VMS ELIT

47-48

Poängen, Masarna: Leigh Adams 18+1, Antonio Lindbäck 12+1, Fredrik Lindgren 11+1, Sebastian Aldén 6.

VMS Elit: Rune Holta 9, Mattias Nilsson 8, Ales Dryml 7+1, David Ruud 7+1, Jason Crump 7, Lee Richardson 7+2, Jörgen Zetterberg 3+1.

Publik: 6 475.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons