Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tung förlust för MittDalarna

Annons

Därmed tappar MittDalarna mark gentemot Mantorp i jakten på en hägrande allsvensk plats. Det är ingen överdrift att MittDalarna måste hitta vinnarspåret snabbt, för att inte chansen till uppflyttning ska rinna iväg.

– Läet känns jobbigt. Det här var tredje raka förlusten, suckade MittDalarnas tränare, Magnus Lindström.

MittDalarna var bra med i matchen och var i ledningen med 11–10 och 12–11 strax innan halvtid. Men ett smart spelande Mantorp ryckte påpassligt till sig en tvåmålsledning lagom till halvtidsvilan.

– Mantorp spelade ett utgrupperat försvarsspel, efter 3–2–1, vilket de gjorde bra. Men hade vi gjort som vi sa innan, hade vi grejat det här ändå, sa Lindström och fortsatte:

– Vi fastnade för lätt och för ofta i deras halvbackar. Alldeles för lite rörelse i spelet och några individuella skitgrejer var anledningen till förlusten.

En bidragande orsak till att MittDalarna fick för stark motvind var också att Kenny Ekman drog på sig två tidiga utvisningar.

– Ekmans utvisningar bidrog till svårigheter i att matcha laget, menade Lindström.

Kenny Ekman är betydelsefull i försvarsspelet och Kenny har även offensiva egenskaper, ett kapital som således inte gick att utnyttja till fullo på grund av utvisningarna.

MittDalarna hade inte heller det rätta flytet och då blir uppförsbacken också brantare. Tyvärr.

– Vi hade chansen att gå ifrån i målprotokollet, en möjlighet vi dock missade, delvis beroende på orutin, menade Lindström.

MittDalarnas bästa fanns i effektive målskytten Andreas Bergdahl och målvaktsvikarien Jörgen Olsson.

MANTORP–MITTDALARNA

30–28 (14–12)

Mål MittDalarna: Andreas Bergdahl 9, Johan Alldén 5, Mikael Blom 4, Fredrik Hägerfors, Anders Andersson och Magnus Tångring 2, Erik Andersson, Kenny Ekman Kim Stenberg och Anders Nordström 1.

Utvisningar, Mantorp: 7x2. MittDalarna: 5x2.

Mer läsning

Annons