Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny travfest i Rättvik

Annons

- Även totospelet har gått bra. Vi har orkat med att matcha fjolårets fina siffror och vi är speciellt nöjda med omsättningarna på midsommardagen och en Dagens Dubbel-måndag i juli, berättar sportchef Anders Klasson.

Att döma av kvalitén på V75-loppen, lär det bli gott om folk på publikplats igen.

- Vi har dukat upp smörgåsbordet och hoppas på femtusen besökare, säger Klasson och fortsätter stolt:

- Det var många som ville vara med och starta sin häst. 189 hästar var anmälda, 85 kom med och i flera lopp krävdes det över 1000 startpoäng för att få vara med.

En så pass bra häst som hemmahoppet Morassi i V75-1 kom med som sista häst på 1 080 poäng. Lika tufft som det är att vinna ett V75-lopp, kan det ibland vara lika svårt att bara kom med i loppet.

Travets elitserie är ett populärt fenomen. Såväl bland hästägare som totospelarna.

Sportchef Klasson kan glädja sig åt att inte mindre än fem hemmahästar dyker upp i lördagens V75-lopp. Morassi i V75-1, National Anthem och Zootis Cider, V75-4, samt Aldermarin och Glöding, V75-5.

- Jag hoppas på en kallblodsseger genom Aldermarin. Det vore kul om en Rättvikstränad häst vann.

Tror vi det.

Kan du till sist bjuda läsarna på ett par tips?

- Human Behaviour är en vinnare i Ego Boys Minne, tillika V75-3. Han såg jag i senaste starten då han visade god form. Jag tycker att Human Behaviour är bästa singelstrecket i V75-omgången.

- Baron Indika i V75-7 måste visa att han är en häst för Gulddivisionen. Glöm "programnollan" från Axevallastarten då det strulade för mycket. Den här gången lär det gå bättre.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons