Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tränare - ny förlust

Annons

Magnus Olsson hoppade av redan i vintras och lämnade över till lagledaren Tuomo Mourujärvi. För ett par veckor sedan tackade han för sig och då utsågs spelaren Ronnie Karlsson till ny tränare.

- Det var bara en tillfällig lösning. Vi visste redan då att Bosse skulle ta över, sade Robert Ahlbom, kassör i VIF.

Någon "Sundberg-effekt" blev det inte för VIF, som förlorade sin åttonde raka match.

Redan efter 30 sekunder spräckte Ahmed Ilmi nollan.

- Det var inte alls den start vi hade tänkt oss. Vi hade planerat att chocka Smedjebacken med väldigt högt tempo i början. Men när det där tidiga målet kom så var ju grabbarna tillbaka i underläge, precis så som det har sett ut hela säsongen hittills, sade Bosse Sundberg.

Efter 20 minuter ledde Smedjebacken med 3-0 och redan där var matchen punkterad.

- Jag har sett några matcher i den här serien och tycker att Smedjebacken hör hemma i toppen. De spelar fin fotboll, så den här förlusten behöver vi inte skämmas för.

Efter två träningar och en match med laget är Sundberg väl medveten om att han har en del att jobba med.

- Det ser ut som att vi ligger efter rent tempomässigt. Stundtals tycker jag ändå att det såg skapligt ut så länge vi höll bollen efter marken. Så det här ska vi nog få ordning på. VIF har ju alltid varit ett höstlag. Förhoppningsvis kommer det en stark VIF-höst i år också.

Segern var Smedjebackens femte raka trepoängare. Den innebar också att Smedjebacken tog över serieledningen från Säter.

- Jag är väldigt nöjd. VIF skapade ju inte målchans på 90 minuter. Bortsett från att vi tappade tempot ett tag i den andra halvleken så var det en helgjuten insats från vår sida, sade SFK-tränaren Magnus Edberg.

Målvakten Tobias Kuha svarade återigen för ett flertal fina räddningar i VIF-målet. Bland utespelarna var det bäst fart på 46-åringen Lars Sundberg som gjorde sin första match för i år.

VIF gjorde för övrigt klart med två nya spelare i går. Det var bröderna Morén, Niclas och Mattias, som kommer från Garparna.

VIKMANSH.-SMEDJEBACKEN

0-4 (0-3)

Målen: 0-1 och 0-2 Ahmed Ilmi, 0-3 Stefan Berg (straff), 0-4 självmål.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons