Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny topplats för Asph?

Annons

I helgen avgörs Sveriges största löpartävling för damer, Tjejmilen, i Stockholm. En väldigt populär tävling som lockar både ung som gammal och elit som motionär.

Till en av förhandsfavoriterna hör IFK Mora FIK:s Catharina Asph och hon intygar att Tjejmilen är en av årets höjdpunkter.

- Visst är det en rolig tävling. Det är alltid mycket folk som tittar och det händer annat festligt runtomkring också, berättar Moralöparen.

Förra året ställde inte Asph upp och året dessförinnan var hon bland de åtta bästa. 2001 svarade hon för ett mycket bra lopp och sprang då in på en fin tredje plats.

På söndag hoppas hon på en ny topplacering, men säger samtidigt att det kommer att bli mycket tufft.

- Allra de bästa är med och jag tror det här blir det starkaste startfältet någonsin. Lena Gavelin, Anna Rahm och Lisa Blomé är alla duktiga och jag skulle kunna nämna än fler som blir att räkna med.

- Men visst är målet att vara med där uppe och tampas. Jag har inte tävlat på ett par veckor (tvåa i Oxelösund), så jag hoppas att jag kännar mig riktigt "piggelin" då det är dags, säger Catharina.

Asph är dock inte ensam från IFK Moras starka damlag. Hon får sällskap av både Elisabeth Engström och Anita Nordenström och båda har under sommaren visat att de kan springa fort.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons