Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stabil volleyseger

Annons

De tre matcherna hittills i Skönvikshallen har resulterat i tre segrar och ännu ingen setförlust.

I lördags slogs serietvåan KTH tillbaka med 3-0.

Säters chanser att behålla en plats bland de fyra bästa måste ses som goda. Få lag i serien kan stoltsera med samma breda spelarmaterial som dalaklubben.

- Det är väldigt skönt att kunna göra byten, utan att det blir sämre, sade spelande tränaren Magnus Eriksson, som för dagen stod vid sidan av planen.

- Jag vilar min skadade tumme.

Säter har minst tio spelare som konkurrerar om en plats i förstasexan. Det innebär att Eriksson har möjlighet att pröva flera olika konstellationer under matcherna.

- Stämningen är på topp och alla tål att sitta på bänken.

I första setet mot KTH spelade Säter lysande och nästan felfritt. KTH var aldrig med i setet, som Säter vann med klara 25-12. Det andra setet började i samma stil. Säter ryckte tidigt ifrån och såg ut att gå mot en lika klar seger. Men plötligt började KTH få ordning på sitt spel, vilket gjorde att Säters försprång krympte. Trots hemmaledning med 17-11 fick KTH setboll vid ställningen 23-24.

Hemmagrabbarna tog sig dock samman och redde ut situationen. Setet slutade 27-25 i hemmafavör.

I första halvan av det tredje setet fick Säter jobba i underläge. Setet var jämnt fram till 20-20, då Säter spelade bra och avgjorde med några fina poäng.

- Alla var duktiga i dag. Särskilt kul var det att Niklas Bergström tog chansen. Jag tycker även att Matti Sandelin gjorde bra ifrån sig, framför allt i första set, berömde Sätertränaren.

Sedan betyder förstås rutinerade trion Conny Vestlund, Jocke Andersson och Clabbe Mårtensson väldigt mycket för laget.

Segern innebär att Säter befäster sin position som serieledare i division I med åtta poäng efter fem omgångar.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons