Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny spruta för Jenny Kallur

Annons

En överansträngning i de båda knävecken har besvärat Jenny sedan hon kom hem från träningslägret på Teneriffa för drygt en månad sedan.

Jenny fick en cortisonspruta på utsidan av knävecken för drygt en vecka sedan och avstod därför tävlingen i Düsseldorf förra fredagen.

- Visst hjälpte sprutorna från förra veckan, men jag hade fortfarande vissa problem, så härom dagen fick jag en cortisonspruta på insidan av båda knävecken, berättar Jenny.

I går genomförde Jenny ett fullt träningspass i friidrottshallen och därmed räknar hon med att komma till start i SM.

- Det kändes bra, men fortfarande har jag ont och smärtan efter en cortisonspruta brukar inte gå över förrän efter två-tre dagar.

Jenny kommer dock bara att springa 60 meter häck på söndag och avstår därmed lördagens 60 meter. Detsamma gäller syster Susanna som också bara koncentrerar sig på häckdistansen.

Stavhopperskan Kirsten Belin är förkyld och missade tävlingen i Birmingham i lördags. Igår genomförde hon dock sitt första träningspass på två veckor.

- Jag är fortfarande förkyld och visst var det jobbigt.

- Men jag räknar med att tävla i SM, sade Kirsten Belin i går.

Kirsten gör som systrarna Kallur, skippar 60 meter där hon var anmäld, och lägger all kraft på stavtävlingen.

Kirsten och Hanna-Mia Persson har hoppat 4,40 i vinter och har kvalat in till inomhus-VM i mars, men hoppar Linda Persson 4,40 i SM hårdnar kampen om de två VM-biljetterna.

- Därför vill jag vara i så pass bra form på söndag att jag verkligen kan vara med och slåss för min VM-plats, menar Kirsten.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons